Seesmic och Salesforce.com. Att lära från konsumentens upplevelse

<- [Om IE]!>; <[Endif] ->, under längst tid har vi fått höra att förutse-konsumenter av företagets teknik. Exemplet som alltid kastas ut är Facebook och hur det fungerar som en metafor för servies och applikationer som är självklart. Min take har alltid varit att Facebook är en enda röra och även nu kämpar jag att väva mig igenom det. Men sedan många miljoner är helt nöjd med vad den erbjuder. Man säger att under täcket, det finns en allvarlig mängd av vetenskapen.

Men allt som ändrade förra veckan när jag träffade Loic LeMeur, VD Seesmic. Jag har känt Loic många år. Medan han kommer från en värld av konsumentteknik, börjar med bloggar, går vidare till video kommentera tekniken hans företag byggt och idag i Seesmic klienten för sociala nätverk som vi har alltid argumenterat om huruvida det var allt möjligt att tjäna pengar på tjänster som börjar ut som fri.

Allt som förändrades förra året när han träffade Marc Benioff, vd Saleforce.com och frågade om han kunde bygga en integration till Seesmic för Salesforce.com prat. Idag, det enda som Seesmic är inriktad på är företaget. Detta arbete kan mätas i pengar där konsumenten kunden aldrig kunde köra värde tillbaka till Seesmic.

Men här är det. Seesmic är att föra års erfarenhet av att bygga mobila klienter för Android, Windows smartphones, BlackBerry, iPhone och iPad till företaget. Som Loic säger i filmen ovan, har Seesmic gjort det hårda arbetet att förstå beteenden användarna förväntar, de funktioner de vill ha och plattformar på vilka de är villiga dessa tekniker för att uppehålla sig. Från Salesforce.com (och Dells) perspektiv, betyder det att de undviker placeringsrisken att bygga för mobilen. Denna risk kommer från att inte veta vilken plattform (s) kommer att dominera men i verkligheten att behöva utvecklas för alla större mobilplattformar. Det är en komplicerad uppgift.

Vad var häpnadsväckande för mig är att Seesmic kunde bygga för Dells Windows 7 mobiltelefon i sex veckor och sedan rulla ut till sina många användare. Denna typ av utvecklingscykeln är nästan obefintliga i företaget. Vad var ännu mer häpnadsväckande var när Loic förklarade för mig att hans företag nu bygger ett sätt för Seesmic att integrera direkt till Salesforce.com CRM. Det är där den verkliga makten av vad Seesmic har gjort sparkar i.

Föreställ dig att en person Tweets eller sätter upp en Facebook Wall meddelande att de letar efter en Nissan (säg) fordon. Det blir en potentiell möjlighet som kan fångas direkt i Salesforce.com via Seesmic. Detsamma kan gå för någon med en tjänstebegäran. Konsumenten behöver inte göra någonting eftersom Salesforce.com sparkar in och hanterar möjligheten.

Förutsatt Seesmic kan göra detta arbete och delta i att automatisera processen, då det är en transformerande förändring i försäljnings- och servicesituationer. Av alla standarder, det är imponerande.

Detta är ett exempel på hur Seesmic kan fungera som ett fönster mot världen, som arbetar på ett socialt agnostiker sätt, i egenskap av en infångningsmekanism medan korsar både konsument- och företags världar.

Även om jag kommer lätt erkänna att inte ha förstått hur konsumenten möter företag, jag ser i detta ett exempel något som har fört tydlighet. På videon, är det uppenbart att Loic är mycket upphetsad av möjligheterna. Jag kan se varför. Han har möjlighet att nå en god andel av Salesforce.coms 3 miljoner användare utöver Seesmic en miljon andra användare.

Som vi huvudet i SAPPHIRENow 2011, jag undrar vad som kommer att SAP reaktion på denna typ av utveckling?

Salesforce tillför branschspecifika Wave analys app

Salesforce tips dess AI generalplan, förhandsvisningar Einstein

Salesforce Q2 beats beräkningar aktier faller på ljus Q3 vägledning

Salesforce köper BeyondCore: Framtiden för avancerad analys är i sitt sammanhang

Moln, Salesforce tillför branschspecifika Wave analys app, artificiell intelligens, Salesforce tips dess AI översiktsplan, förhandsvisningar Einstein, Cloud, Salesforce Q2 beats uppskattningar, aktier faller på ljus Q3 vägledning, av stora datamängder, Salesforce köpa BeyondCore: Framtiden för avancerad analys är i sitt sammanhang