Sapped till max: opartisk forskning

Jag något embarrased att erkänna detta, men vi har faktiskt inte annullerats vår prenumeration på The Economist trots sin anti-Unix, anti-förändring, och anti-amerikanska fördomar – främst eftersom min fru är överens med deras politik och de är i allmänhet åtminstone litterat i deras wrongness.

Som sagt, en Oracle annons på baksidan av 23 juni frågan verkligen fångade min blick. Enligt annonsen hade några kläder kallas Nucleus Research undersökt SAP: s annonserade påstående att företag som använder SAP är i genomsnitt 32% mer lönsamma än sina icke SAP med hjälp av konkurrenter bara för att finna dem, i sanning, i genomsnitt 20% mindre lönsamma.

Och om det inte var nog, innebär annonsen då att en andra studie fann Oracles egna kunder att vara i genomsnitt 40% mer lönsamma än sina konkurrenter.

Det andra kravet är inte stöds av referenser till någon faktisk analys som du och jag kan gå ut och granska – “. Main Partners” mindre tryck bara säger att de uppgifter som används har godkänts av någon som kallas Med andra ord är detta påstående nästan säkert struntprat.

Nucleus Research analys, däremot, finns och är lätt nedladdnings.

Det är lite mästerverk – två sidor av slutsatser, två sidor av underlag, och siffrorna fungerar: det är nedersta raden sanningen att 81 offentliga företag SAP nämns som kunder när Nucleus gjorde sitt arbete var 20% eller så mindre lönsamma än genomsnittet bland konkurrenter SAP inte nämna.

Vacker – fel, naturligtvis, eftersom det är som att studera solen genom ett blått filter och drog slutsatsen att det bara ger ut blått ljus – men en härlig arbete ändå.

Och ändå, kan man lära sig mycket om solen genom att titta på ljus i 4500 Ångström räckvidd och Nucleus Data tyder det finns något annat om SAP kundbas. Titta på listan över företag och SAP-moduler som de använder i enlighet med Nucleus rapporten, till exempel, och det är omedelbart uppenbart att de största förlorarna listade har två saker gemensamt förutom sin användning av SAP: först en BIR applikationer strategi och dels den typ av starka relationer med IBM eller Microsoft som får IT-chef citerade ofta och gillande, i Computer.

Med andra ord är mer sannolikt att vara sypmtomatic än kausal med avseende på inom-industrin relativa lönsamheten användningen av SAP.

Men hur är den andra sidan av detta, SAP: s 32% påstående? Här är en bit från sin kund framgångshistorier sida som råkar nämna det magiska talet

Det är 32% på investeringsprojektet, inte AMD eget kapital – och siffrorna är från projektet motivering, inte erfarenhet.

Allt detta väcker en fråga: dessa annonser kosta ungefär $ 120.000 ett skott bara för nordamerikanska täckning, så som är den mentala dvärgar SAP och Oracle tror dum nog att påverkas av en sådan uppenbar sopor? Tja, här är vad Economist säger om sin publik

Enormt inflytelserik, har The Economists läsare vuxit till nästan fyra miljoner och innehåller många imponerande namn från bland världens opinionsbildare.

Jag nästan gjorde en spitter på att läsa det menar jag “Noggrannhet?” inte knappast, och “brist på partisanship”? detta från en tidning som trumpe “One Down, Tre till Go” på omslaget när Spaniens väljarna vika för terrorism?

Jag tror inte det, men ytlighet av lögnen vädjan till likasinnade är verkligen överensstämmer med Oracle och SAP annonser och därmed antyder att publiken för dem är inte de människor som läser tidningen, men de människor som köper och sälja annonsutrymme i tidningen – och det är något både Oracle och SAP bör tänka på innan du köper en annan sida

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget