SAP tillbaka till ensam VD som Snabe flyttar till förvaltningsrådet

Bill McDermott har kvar som enda verkställande direktör för tyska affärssystem lösningar SAP, med bolagets styrelse lägger fram sin co-CEO Jim Hagemann Snabe för val som en medlem av SAP förvaltningsråd. Utnämningen kommer att beslutas av SAP aktieägarna vid bolagets årsstämma maj 2014.

Både Snabe och McDermott utsågs SAP: s co-VD i februari 2010, med Snabe befordrades från sin position som chef för produktutveckling. redan Båda var medlemmar av bolagets styrelse.

“Efter mer än 20 år med SAP, har jag beslutat att det är dags för mig att börja nästa fas av min karriär, närmare min familj” Snabe sade i ett uttalande tas ut av företaget.

Jag skulle vara en ära att fortsätta mitt engagemang för SAP att tjäna som en medlem i förvaltningsrådet, som bygger på partnerskap och vänskap med Bill McDermott och hela Global verkställande styrelsen att ytterligare påskynda SAP: s framgång.

Hasso Plattner, en av grundarna av SAP och ordförande i SAP förvaltningsrådet, sade: “Med två av de bästa ledarna i branschen, nu kan jag se att föra Jim erfarenhet och energi till SAP förvaltningsrådet, och vara säker på SAP är stadigt i händerna på en visionär ledare med Bill som enda VD. ”

“Som co-VD: ar, har vi en meritlista av att göra djärva beslut som sätter SAP och våra kunder upp för värde och tillväxt,” återstående VD McDermott sade i dag.

Den föreslagna setup, med Jim ansluta sig till förvaltningsrådet, bygger på styrkan i vårt partnerskap och personlig vänskap, och kommer att göra SAP ett ännu starkare företag som vi påskynda omvandlingen av branschen.

På bolagets Sapphire Nu konferens i maj i år, hävdade McDermott att fler människor äger mobiltelefoner än tandborstar.

Företaget har sett stor tillväxt i sin molnprenumerationstjänst. I sina, första kvartalet, rapporterade en 373 procent jämfört med föregående år ökade moln abonnemang och supportintäkter, vilket i miljoner € 137 jämfört med 2012: s 29 miljoner €.

Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant

SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse

Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award

SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget

Stora datamängder, Undersökning säger SAP HANA ger besparingar, och det är förmodligen sant, stora datamängder, SAP lanserar HANA skyddad version av Business Warehouse, SAP, Vinnarna tillkännages för SAP HANA Innovation Award, stora datamängder, SAP investerar i Vivanda, en digitaliserings mat, stora databolaget