SAP planerar att driva alla datacenter av förnybar el

SAP har curating en hållbar bild tryck under en tid nu, och mjukvaruföretag tar ytterligare ett steg längre i år.

Det kan göra mer pengar från affärsapplikationer än någon annan leverantör, men kunder säger att de är inte klart om SAP: s framtida strategi.

Amid offentliggöra sin andra årliga integrerad rapport på fredag ​​morgon, som omfattar hållbarhet och andra icke-finansiella mått avslöjade SAP planerar att för att driva alla sina anläggningar och datacenter med 100 procent förnybar el.

En sådan ambitiös plan kommer inte att ske på en gång, men det tyska programvaruföretaget säker på att det kommer att få arbeta med denna spelplan i år.

Som SAP, och resten av teknologiindustrin, flytta sina data och affärsmodeller till molnet, datacenter spelar en allt tyngre roll i att leverera tjänster.

Men datacenter är mycket kostsamma, både i elräkningar och vägtull tas på miljön stödja varm, kontinuerligt på maskiner.

Således har många tech jättar, programvaruleverantörer och utanför, varit proaktiv – även till en nitisk grad – att främja deras oro och ansträngningar för att utveckla hållbara metoder.

Ett färskt exempel är Facebook, som har pracka realtid instrumentpaneler, egenutvecklade att visualisera realtid energi- och vattenförbrukning hastigheter och effektivitet inom sina Oregon och North Carolina datacenter. Det sociala nätverket, meddelade tidigare denna månad, att det skulle vara öppna sourcing både front-end och back-end datainsamlare för dessa instrumentpaneler.

När det gäller SAP upprepade HANA in-memory databas Maker ett löfte om att minska utsläppen av växthusgaser från sin verksamhet till nivåer av år 2000 till 2020.

Enligt SAP: s 2013 integrerad rapport, utsläpp av växthusgaser från SAP-verksamhet ökade från 30,0 gram CO2 per euro av de totala intäkterna under 2012 till 32,4 gram CO2 per euro 2013.

Men företagets totala elanvändning och effektivitet sades ha oförändrad.

Godan, mata världen med öppna uppgifter

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Ansluten behöver moln era bättre nätverk

Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip

Data Management, Godan, mata världen med öppna data, stora datamängder, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, moln, Ansluten behöver moln era bättre nätverk, lagring, Facebook öppna källor ZStandard datakomprimering algoritm, syftar till att ersätta tekniken bakom Zip