Sao Paulo skapar tech start främja schema

Staden regeringen São Paulo har inlett ett initiativ som kommer att stödja skapandet och utvecklingen av nya företag inom teknologisektorn i Brasilien största urbana centrum.

Lanseras på fredag, vill Tech Sampa program för att locka nya företag med hög tillväxtpotential, ger en stödramen för de olika utvecklingsstadier och anslut nya företag med andra tech start excellenscentra runt om i världen.

“Ibland stora idéer dör ut på grund av bristande stöd. Vi kommer att ha en konjunkturcykel för företag som startar och behöver statligt stöd”, São Paulo stad borgmästare Fernando Haddad berättade delegater på en start händelse där Tech Sampa projektet inleddes.

Ventures som deltar i systemet, som också stöds av den brasilianska banken för ekonomisk och social utveckling (BNDES), kommer att gå igenom tre olika faser. Det första steget kommer att se valda startups som får finansiering av R $ 25.000 ($ 11.170) och R $ 50.000 ($ 22.338) vid ett senare tillfälle. I detta skede kan företagarna också ansöka om BNDES lån.

I den andra delen av programmet, utvalda entreprenörer – vem ska som verkställande aktiebolag i staden på detta stadium – får mellan R $ 50.000 och R $ 60.000, samt handledning och infrastruktur för att ytterligare påskynda sina idéer. Den tredje etappen kommer att se staden regeringens tema samarbete med offentliga och pris organisationer som kan tillhandahålla riskkapital eller private equity finansiering till teknikföretagen.

“São Paulo är i en privilegierad position, med det bästa systemet för högre utbildning i Brasilien, en mitten av affärsbeslut i landet, en högt kvalificerad arbetskraft och en etablerad kompetenscentrum för informationsteknik. Vi vill bilda ett nytt affärssegment som kan korsa gränser “, sade presidenten vid BNDES, Luciano Coutinho, vid lanseringen händelsen.

Detaljer om urvalsprocessen och datum för Tech Sampa är ännu inte meddelats.

Facebook avslutar starthändelse

Även förra fredagen, sociala nätverk företaget Facebook har avslutat sin egen start händelse i São Paulo för att främja sin Preferred Marketing Developer program i Brasilien.

Företaget valde nio av 20 startups som hade visat intresse för att vara en del av en veckolång hackathon att konkurrera om sin tremånaders system acceleration.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för utbildning simulering

Flipkart och Paytm blir omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid

Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Start-Ups, Deakin Uni, Ytek avspark maskininlärning algoritm forskning för simulering utbildning, e-handel, Flipkart och Paytm bli omedelbar rivaler, inställning scenen för e-handel strid, Start-Ups ;? Varför kineserna har förvandlat Indien Vandra budbärare till en enhörning och vad WhatsApp kan lära av det