Samsungs Galaxy S4 fokuserar på differentiering men avslöjar växande problem för mobiltelefontillverkare

Lanseringen av Samsung Galaxy S4 i New York på torsdag representerade den sydkoreanska tillverkarens mest samordnade tryck för att säkra en första plats på händerna och fickorna på både konsument- och företags köpare men det kan också innebära ökade problem för tillverkarna.

Ett bidrag, etablerat varumärke som Samsungs “hjälte” Galaxy enheter, kommer alltid att leverera en förstklassig upplevelse över en mer blyg specced luren, och S4 förväntas vara annorlunda.

Vid sidan av den tillkommande bula i skärmstorlek till 5-inches, vilket ligger precis vid kanten av, telefonkategori och ett hopp till en 1080p upplösning, det finns mer betydande förbättringar av kameran och processorn.

I stället för 1,4 GHz quad-core processor i S3, finns nu antingen en octo-core klockad till 1,6 GHz eller en quad-core 1,9 GHz beroende på marknadsvariationer. Kameran är en 13-megapixel affär och kan spela samtidigt i samband med framsidan 2-megapixelsensor.

På designfront har S4 hållit fast vid tidigare generationer av Samsungs Galaxy och Note intervall. Medan Galaxy fans kommer sannolikt att vara glada över att S4 har tagit design cues från S3, kan det börja bära tunna om Samsung inte bryter formen så småningom.

Även om detta kan tyckas liten oro vid lanseringen av en annan flaggskepp luren och nya tillägg till Samsungs stall, kunde de övergripande designbeslut som tagits för S4 illustrerar en växande trend, och växande problem för smartphone beslutsfattare. Och det är här Samsung har fokuserat.

Med ökande luren storlek, blir möjligheten att enhandsanvändning och linjen mellan vad som definierar en tablett eller en telefon (eller ens en phablet) smalare, vilket gör det svårare för tillverkarna att sticka ut på hårdvara ensam i en redan fullsatt marknadsplats.

“Att gå över 5-inches på ett elegant sätt blir hårdare, och du har en komprometterad erfarenhet [som en telefon] som enheten går från ena sidan till två hand operation” Carolina Milanesi, forskningschef för konsument teknik och nya marknader, berättade webbplatsen.

“Den stora frågan är vilka leverantörer är att göra när de inte kan gå någon större, eftersom denna trend började mer som ett sätt att differentiera än som ett verkligt behov hos konsumenterna” Milanesi till.

Samsung är lika medveten om detta som sina konkurrenter och, liksom andra, ser ut att differentiera genom programvaran läggs till Android, och S4 är inte annorlunda.

Om S3 introducerade Smart Stay, ger S4 med det Smart Paus, Smart Scroll och Air View. De två första av dessa använder ögondetektering för att utföra en åtgärd, närmare bestämt pausa en video eller bläddra uppåt eller nedåt en webbsida, medan Air View kan du förhandsgranska innehåll, navigera telefonen eller surfa på webben genom att hålla ett finger över skärmen , men inte röra vid den.

Det finns också nya inhemska program som S Översättare för att översätta olika språk som talas i farten och S Voice Drive för användning vid bilkörning.

Däremot kan Samsung införa alla programfunktioner det vill, om de inte fungerar på ett tillförlitligt sätt de i slutändan kommer att blekna i glömska.

Samsungs senaste eye tracking-funktionen kommer att gå en lång väg att etablera, Samsung image som en seriös programvara spelare, dock, liksom alla innovationer, det ska bli intressant att se konsumenternas reaktion, “Fred Huet, managing partner i Greenwich Consulting, sade i en påstående.

“The Smart Stay funktionen på Galaxy S3 fick en blandad respons till stor del på grund av dess inkonsekventa prestanda och funktionsbegränsningar. Den förväntade programvaruuppgradering håller säkert mycket lovande men för att verkligen dra nytta användaren måste alltid hjälpa smartphone erfarenhet, annars riskerar bli en dyr gimmick “, tillade han.

Medan frieri konsumenternas sinnen med funktioner som dessa är naturligtvis högt på S4: s prioriteringar, Samsung också nyligen presenterade stora ambitioner företaget för S4 och andra Galaxy enheter med, införande av dess Knox enhet manageme, nt programvara.

Rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skador, rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, rörlighet, Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Med BlackBerry och Apples iPhone vinna och ökande mängd av företagskunder, är Samsungs Knox klart allvar med att få Android-enheter i företagen.

Även i en mening S4 är bara en annan profil luren lanseringen hög, även viktigare är det en dubbel fronter angrepp på konsumentmarknaderna och företag som, kan mycket väl röra sina konkurrenter, särskilt, andra Android mobiltelefontillverkare.

Men medan Samsung fortsätter att utvecklas sina enheter och, sin verksamhet för att maximera varje tillfälle och effektivitet, måste det också vara noga med att inte spela iteration spelet för länge, eller bank på att kunna kontinuerligt öka skärmstorleken eller upplösning. En rad-toppning smartphone måste vara en telefon, inte en phablet. Helst bör det också plats i en ficka, en punkt som inte förbises av Milanesi.

Kommunikation har förändrats och röst i dag är bara ett av de sätt som vi kommunicerar, så telefonen som en kommunikationsenhet måste utvecklas också, “sade hon till webbplatsen.” Dock fortfarande pocketability av telefonen en nyckel till den erfarenhet vi har med enheten.

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

Hands-on med en Samsung Galaxy S7 Edge på Republic Wireless: En bättre Wi-Fi-samtal erfarenhet

Innovation eller jippon?

stora ambitioner