Samsung uppgift söker partner att sätta vård tech i wearables

Samsung är enligt uppgift att utforska potentiella partnerskap med SAP och Microsoft att utöka utbyggnaden av hälso- och sjukvårdsteknik i bärbara enheter.

Den koreanska hemelektronik jätte är angelägna om att utnyttja SAP: s HANA-drivna stora uppgifter analysverktyg, vård cirklar, för sina egna, bärbara enheter, rapporterade Korea Times, med hänvisning till en källa nära affären. Den tyska mjukvaruleverantör ansökan tillåter läkare att fjärrövervaka och vägleda sina patienter.

“Till exempel kan Samsung smartphones, surfplattor och bärbara enheter användas som kanal för gymnasieelever och konsumenter att spåra hälsorelaterade uppgifter, analysera detaljer med hjälp av SAP: s Care cirklar plattform”, sade källan.

Det koreanska företaget undersöker också partnerskap potential med Microsoft, även om källan inte närmare in på vilken form denna allians skulle ta eftersom USA säljaren presenterade nyligen sin egen, träningsband.

Samsung riktar att pressa 10 biljoner won (9,2 miljarder US $) i intäkter från vården av 2020 och är inriktat på att bygga ett ekosystem i vårdrelaterade enheter och tjänster, enligt rapporten.

I mars lanserade en, Tizen Software Developer Kit för wearables, som syftar till att göra det lättare för utvecklare att skapa applikationer för smartwatches.

Cloud mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Moln, moln mjukvarutillverkaren Coupa filer för $ 75.000.000 IPO, Enterprise Software,? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner