Samsung rullar ut $ 179 Nook-märkta Galaxy Tab

Samsung och Barnes & Noble på onsdag presenterade Samsung Galaxy Tab 4 Nook, en 7-tums co-branded tablett som företagen säger är den första någonsin fullfjädrad Android tablett optimerad för läsning.

Den $ 179 tablett, som är i grunden en omdöpta version av Samsungs befintliga Galaxy Tab 4 komplett med alla samma hårdvara specs, är tillgängliga idag både online och i Barnes & Noble bokhandlar.

“Vi har tagit vår bästsäljande Samsung Galaxy tablett och gjorde det bästa tablett tillgänglig för läsning och underhållning”, säger Tim Baxter, vd för Samsung Electronics America, i ett förberett uttalande.

Det finns några funktioner som skiljer enheten från den överordnade tablett, dock. Användare kommer att finna en Nook Newstand förinstallerad med en digital samling av tidningar, liksom en rad Nook apps och naturligtvis tillgång till Barnes & Noble samling av mer än 3 miljoner böcker.

Barnes & Noble också ge nya Samsung 4 Nook kunder $ 200 värde av gratis läsning och underhållning, som innehåller tre fria e-böcker, tre fria TV-show episoder och upp till fyra 14-dagars gratis rättegång abonnemang från ett urval av tidskrifter.

Barnes & Noble vd Michael Huseby sade tabletten är ett svar på krav från Nook ägare, som ville ha en allt-i-ett-enhet för att läsa, surfa, video att titta på och appanvändning.

Samsung Galaxy Tab 4 SKRYMSLE är den mest avancerade SKRYMSLE någonsin, leverera stora SKRYMSLE erfarenhet våra kunder har kommit att älska, med högpresterande tablett funktioner de har bett om “Huseby sade i ett uttalande.” Vi inbjuder läsa och underhållning fans att besöka sin lokala Barnes & Noble butik för att uppleva den nya Samsung Galaxy Tab 4 skrymsle. När de gör, vi är säker på att de kommer att göra denna innovativa enhet del av deras dagliga rutin.

Huseby sade Barnes & Noble kommer att fortsätta att stödja befintliga Nook enheter, såsom Nook GlowLight eReader.

Bokhandlaren började släppa sina eReader tabletter under 2012, men har kämpat för att hålla linjen vid liv så långsam försäljning av produkterna plågas bolagets kvartalsresultatrapporter. Barnes & Noble, slutligen meddelade, under dess juni resultatrapport att det skulle knoppa av den kämpande Nook verksamheten, efter det hade, beskrivs planer, att flytta Nook enheten i mindre anläggningar för att spara pengar.

Amazon ger Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360-graders cabriolet

Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

Tabletter, Amazon medför Alexa röst assistent till sina tabletter med uppgraderad Fire HD 8, Tabletter, Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer, bärbara datorer, ASUS Zenbook Flip UX360CA, först ta: En lätt 13,3-tums 360- grad cabriolet, tabletter, Huawei MediaPad M3 okta-core tablett

Denna webbplats Hands-on