Samsung kommer inte höja priset på Apples processorer: rapport

Hot i hälarna på en rapport som, Samsung hade höjt priset på A-serien processorer som används av Apple, i iPhone, iPad, iPad mini och iPod touch, en annan som säger att ingen prisökning har skett.

En icke namngiven Samsung Electronics tjänsteman sade koreanska tidningen The Hankyoreh (via The Street) att priserna inte har stötte, och fortsatte med att förklara att priserna “som i början av året och ändras inte lätt.”

Enligt Piper Jaffray analytikern Gene Munster, en 20-procentig ökning av processorpriserna – som är vad som ursprungligen rapporteras – skulle ha drabbat Apples bruttomarginal med cirka 1-2 procent.

Företaget IHS uppskattar det kostar Apple Den, A6-processor, driver iPhone 5 har uppskattats av att kosta Apple ca $ 17,50 per enhet.

Det har varit stenig mellan Apple och Samsung, eftersom de två företagen låsta horn i en serie av bittra patentstrider över fyra kontinenter sedan april 2011. I augusti en domstol slog fast att Samsung måste betala Apple mer än $ 1 miljard dollar i skadestånd för intrång på ett antal iPhone och iPad har med sin Galaxy S-serien av smartphones. Samsung har sedan överklagat domen.

I andra områden Apple inte har haft samma rättsliga framgång, med domstolar i Nederländerna och Japan avskeda Cupertino påståenden om intrång av Samsung.

Men som påpekats av Apple vd Tim Cook under, bolagets fjärde kvartalet samtal, “Vi fortsätter att vara kund hos Samsung och fortsätter att ha en affärsrelation”.

Även Samsung kan få lite glädje av att klämma en extra 20 procent per processor från Apple, är det troligt att segern skulle bli kortvarig. Medan A-serien processorer som Apple använder i sina iDevices görs av Samsung, de är i själva verket Apples design, och företaget kan byta till en annan leverantör, såsom TSMC. En prisökning skulle sannolikt fungera som en katalysator för att göra det gå snabbare.

Summan av kardemumman är att Samsung kan vinna en liten seger, men kan förlora slaget på lång sikt.

Äpple.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, mobilitet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå, iPhone, Apples garanti för vattenresistent iPhone 7 omfattar inte flytande skada