Samsung Galaxy Beam projektor-telefonen börjar säljas i Storbritannien

Samsung har släppt den nya versionen av Galaxy Beam smartphone, som har en inbyggd projektor, i Storbritannien.

Handenheten kan kasta HD-innehåll på en vägg eller tak med en storlek på upp till 50 inches. Dess nuvarande iteration visades för första gången upp i februari på Mobile World Congress i Barcelona.

“Det är den typ av enhet som du inte hittar någon annanstans – en HD-projektor i en standardstorlek smartphone – och är bra för människor som vill titta på film, visa bilder till vänner eller måste ge en presentation medan de” är ute och om, “Samsung Storbritannien och Irland vice vd Simon Stanford sade i ett uttalande.

En första iteration av anordningen avtäcktes 2010. Uppdateringen förde en större skärm, mäter fyra inches snarare än 3,7 inches. Men fortfarande bär enheten vad som nu är en mycket gammal version av Android, “Gingerbread” 2,3.

Den 145 g smartphone kör OS på en dual-core 1GHz processor, och har också en 5-megapixelkamera och 8 GB internt minne.

Samsung inte tillkännage någon officiell UK prissättning för Galaxy Beam, inte heller säga vilka nätverk, om någon, kommer att bära den.

Vid skrivande stund ingen av de stora operatörernas hemsidor visade Beam erbjuds. Olika oberoende återförsäljare online erbjuder smartphone för ca £ 400.

UPPDATERING (14:45): Handenheten är tillgänglig på T-Mobile och Orange genom Carphone Warehouse, med den billigaste affären innebär en fri enhet och en 31 £ månatliga kontrakt.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien