Samsung att donera $ 33 till Mers forskning

Sydkoreanska konglomeratet Samsung kommer att donera 41 miljarder won ($ 33.400.000) under de kommande fem åren för att finansiera forskning i Mellanöstern respiratorisk sjukdom (merer).

Samsung Stiftelse har donerat 1,4 miljarder won ($ 1.140.000) till internationella vaccininstitutet och kommer att ge det resterande beloppet under de kommande fem åren.

Totalt 38 patienter dog från förra årets MERS utbrott, med 186 bekräftade fall av smitta förra året – varav de flesta kom från Samsung Medical Center, som fick kritik för dålig hantering av föroreningen. Patienter liksom personal på sjukhuset påverkades av virus som härrörde från en affärsman som återvänder från Saudiarabien.

Utbrottet meddelades att vara officiellt över i december efter 218 dagar.

Lee Jae-yong, Samsung Electronics vice ordförande, gjorde ett personligt offentlig ursäkt i juni förra året, och lovade att finansiera forskning om att hitta ett vaccin och botemedel mot MERS vid tidpunkten.

Han lyckades som ordförande för Samsung Foundation efter sin far och ordförande Lee Kun-hee hjärtattack. Den äldre Lee är för närvarande på sjukhus på vårdcentral.

Sedan utbrottet har Samsung Medical Center tillämpas striktare regler för anhöriga och personal besöker patienter för att begränsa spridningen av förorenande sjukdomar.

Samsung har utsett den medicinska industrin som en viktig tillväxtmotor för framtiden, med Samsung Electronics arbetar för närvarande på medicintekniska produkter, och dess smartphone företag att utveckla fler hälso plattformar. Joint venture Samsung Bioepis bygger även en fabrik i landet för att tillverka prisvärda och högkvalitativa biofarmaceutiska och biologiskt likartade produkter.

En talesman för stiftelsen sa att det var att hålla löftet stolen gjordes förra året.

Samtidigt meddelade Sydkoreas vetenskapsdepartementet det kommer att finansiera 3 miljarder won ($ 2.440.000) av forskning om Zika virus som påverkar Brasilien.

Sydkorea har blivit känslig för kontamine sjukdomar in sitt territorium sedan Mers utbrott förra året, med regeringen lovar att utarbeta protokoll för att förhindra att en liknande händelse i framtiden.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

? Innovation, M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, 3D Printing, 3D-utskrifter händer på: Att arbeta med trä, Banking, CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang?