Säkerhetsprodukt att slå tillbaka mot hackare

Säkerhetsexperter uttrycker oro över bolagets planer för produkten, som släpps vid månadens slut.

Mike Erwin, Symbiot president, och Paco Nathan, dess ledande forskare, förbereder sig för lanseringen genom att publicera en uppsättning “insatsregler för information krigföring” på företagets webbplats. De säger sådana regler bör vara en del av företagets säkerhetspolicy för att hjälpa företag avgöra deras exakta svar på en inkommande attack.

“Fram till idag, har säkerhetslösningar varit helt passiv i naturen. Bara uppföra försvarsmurar runt omkretsen av ett företagsnätverk är inte tillräckligt avskräckande”, säger Erwin, som hävdar att offensiv taktik måste vara en del av en komplett försvar.

Få upp farten på …; Enterprise säkerhet, få de senaste rubrikerna och, företagsspecifika nyheter i vår, expanderade GUTS avsnitt,. Symbiot, som ligger i Austin, sa att det grundar sin teori på den militära doktrinen om “nödvändighet och proportionalitet “, vilket innebär att svaret på en attack står i proportion till attacken på grymhet. Enligt företaget skulle ett svar varierar från “profilering och svartlista uppströms leverantörer” att inleda en distribuerad denial-of-service (DDoS) “Counter.

Säkerhet experter dock se problem i en sådan strategi.

Graham Titterington, chefsanalytiker på Ovum, sade “en sådan kontring skulle inte betraktas som självförsvar och skulle därför vara en attack. Det skulle vara olagligt i de jurisdiktioner där en antihacking lag är på plats.”

Han tillade att eftersom många dataintrång och DDoS attacker lanseras från kapade datorer, osannolikt system hitta sitt verkliga mål. “Attacker ofta upp från en webbplats som har kapats, vilket gör det en ovetande och oskyldiga – men möjligen något försumlig — party”, säger Titterington.

Richard Starnes, chef för incidenthantering på Cable & Wireless, sade att han inte skulle anställa ett “aktivt försvar teknik,” eftersom det finns juridiska och etiska frågor. Han sade också att han inte skulle bli glad om någon produkt “särskilt utformade för att lansera attacker” de tas i kommersiell produktion.

Starnes sa att det skulle vara lätt att slå fel mål. Och även om det var rätt mål, kan det finnas ytterligare skador. “Du kan ta ut mormors dator i Birmingham som har en 100-årig cookie recept som inte har säkerhetskopierats,” sade Starnes. “Attacken kan också välta en point of presence, så att du inte bara angriper målet utan också flöden före dem – detta innebär att ut (Internetleverantörer), företag och hemanvändare.

Jay Heiser, chefsanalytiker på IT-riskhanteringsföretaget TruSecure, sade att han förväntar att produkten har en “känslomässig vädjan”, som han säger, är “en mycket dålig kriterium för att välja riskbegränsande åtgärder.

“Det finns inga bevis för att detta är det mest effektiva sättet att ta itu med problemen, och det finns en hel del historisk företräde som indikerar att den är helt kontraproduktivt”, tillade Heiser.

Regeringar kan snart att använda hacker verktyg för brottsbekämpning och strävan efter rättvisa, enligt en expert på teknik-relaterad lag. Joel Reidenberg, professor i juridik vid New York-baserade Fordham University, säger denial-of-service-attacker och paketblockering teknik kommer sannolikt att användas av nationalstaterna för att genomdriva sina lagar. Detta kan även omfatta attacker mot företag baserade i andra länder, sade han.

Munir Kotadia av webbplatsen Storbritannien rapporterade från London. webbplatsen Storbritanniens Graeme Wearden bidragit till denna rapport.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer