RIM VD svarar om dålig amerikanska försäljning, BlackBerry 10 fördröjning

Efter nyheten att Research In Motion räknar lägre intäkter siffror för det fjärde fiskala kvartalet än Wall Street är det kanske inte hjälper frågor som RIM också försenar lanseringen av BlackBerry 10.

Eller kanske det kommer.

: RIM: s Q4 Outlook: BlackBerry leveransprognoser tank

RIM co-CEO Mike Lazaridis meddelade under företagets kvartals investerare ringer på torsdagen att BB 10 inte kommer att lanseras förrän senare under 2012 nu. Denna fördröjning kan hänföras främst till antagandet av en dual-core chipset design, utrustad för LTE, en konstruktion som inte är klar ännu, enligt RIM chefer.

Även om en fördröjning låter som ännu ett problem för RIM först, kan det faktiskt fungerar bättre för det kanadensiska företaget. Förhoppningen här är att RIM väntar längre tid att släppa en produkt, och att det faktiskt kommer att visa sig vara bättre och framgångsrika på grund av den extra uppmärksamhet.

Titta bara på vad som hände när RIM rusade BlackBerry Playbook på marknaden i år. Även de flesta recensioner konstaterade att produkten kom över så ofärdiga och grov runt kanterna (men inte bokstavligen).

Tidigare under samtalet, medgav co-CEO Jim Balsillie att försäljningen i USA har varit en besvikelse jämfört med RIM: s sändningar över hela världen.

Så när Lazaridis senare sagt att RIM planerar att rulla ut enheter med en högre effektivitet och lägre effektkrävande system med en mer integrerad styrkrets än andra LTE telefoner i USA, blir tanken klart att detta är RIM: s försök att gå all in och gå stort med BlackBerry 10 nästa år.

Annars, inte verkar det så klart att när RIM kommer att ha en chans som denna.

BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln

“Quadrooter” brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner

RIM förväntas minska BlackBerry säljmål, RIM aktier sjunka till lägsta nivån på nästan ett decennium, Smartphone shake-out vävstolar som hårdvara besättningen kan tunna, RIM förlorar avgörande “BBX” varumärke i domstol föreläggande, RIM verkställande misstänkt i Indonesien BlackBerry Stampede

BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter

BlackBerry “förbättrad” krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende

Säkerhet, BlackBerry DTEK50 misslyckas att höja säkerhetsbygeln, säkerhet, Quadrooter “brister påverkar över 900 miljoner Android-telefoner, rörlighet, BlackBerry gör sin Hub programvara tillgänglig på Android-enheter, säkerhet, BlackBerry” förbättrad “krypto ger samma säkerhet, mindre förtroende