RIM: s Blackberry avbrott kommer vid sämsta möjliga tidpunkt

Research in Motion: s rullande globala avbrott kan vara ett stort hårt slag för ett företag som vill få bort mattan. I själva verket är tidpunkten för dessa avbrott bara brutal.

Här är de rörliga delarna

Alla dessa poster i skuggan av ett företag som nu inte kan behålla sin tjänst igång. Idag är RIM ser avbrott i Nordamerika och Sydamerika. Avbrotten är bundna till en dåligt “failover till en back-up-switch”. Nu BlackBerry-tjänsten backas upp med data. Tänk på att e-post och meddelanden är anledningen till att BlackBerry-enheter är fortfarande populär i viss utsträckning. RIM är säkerhet, meddelandehantering och företagsservicegrad. En härdsmälta infrastruktur vid denna tidpunkt bara inte ser bra ut.

: BlackBerry tjänster elände drabbade USA, Kanada | Omfattande störningar i BlackBerry krasch i Europa, Mellanöstern, Afrika | BlackBerry-tjänsten ner igen i Europa, Mellanöstern, Afrika: Två gånger i två dagar | BlackBerry frågor uttalande över nedskjutna tjänster UK: RIM förklarar BlackBerry driftstopp som avbrottet sprider | BlackBerry servicefrågor spridit sig till USA och Kanada | Techmeme | BlackBerry Twitter-konto

Denna tidslinje av avbrott från RIM är helt enkelt en enda röra

Onsdag 12 oktober – 09:45 (GMT-5), BlackBerry abonnenter i Amerika kan uppleva oregelbundna tjänster förseningar i morse. Vi arbetar för att lösa situationen så snabbt som möjligt och vi ber om ursäkt till våra kunder för eventuella besvär. Vi kommer att ge en ytterligare uppdatering så snart det finns mer information.

Onsdag 12 oktober – 00:00 (GMT + 1), Vi vet att många av er fortfarande upplever problem med tjänsten. Upplösningen på denna tjänst problem är vår högsta prioritet just nu och vi arbetar natt och dag för att återställa alla BlackBerry-tjänster till normala nivåer. Vi kommer att fortsätta att hålla denna sida uppdaterad.

Tisdag 11 oktober – 21:30 (GMT + 1), Meddelande och surfa försenar att några av er fortfarande har orsakades av en kärna switch fel inom RIM: s infrastruktur. Även om systemet är utformat för att failover till en back-up-switch, gjorde failover inte fungera som tidigare testats. Som ett resultat, genererades en stor eftersläpning av data och vi arbetar nu med att ta bort den eftersläpning och återställa normal drift så fort som möjligt. Vi ber om ursäkt för de olägenheter för många av er och vi kommer att fortsätta att hålla dig informerad.

Tisdag 11 oktober – 16:00 (GMT + 1), En del av er upplever meddelanden och surfar förseningar. Vi arbetar för att så snabbt som möjligt återställa normal service och vi ber om ursäkt för eventuella besvär som detta har orsakat.

Måndag 10 oktober – 20:46 (GMT + 1); Vår uppriktiga ursäkter till alla er påverkas av dagens BlackBerry servicefrågor.

Måndag 10 oktober – 15:00 (GMT + 1), Vi arbetar för närvarande för att lösa ett problem som påverkar vissa av våra BlackBerry kunder i Europa, Mellanöstern och Afrika. Under tiden, ber vi om ursäkt till dig för eventuella besvär och tackar för ditt tålamod.

För ett annat företag skulle dessa avbrott tas i steg. I själva verket har RIM haft avbrott innan och kom ut fint. Men insatserna är mycket högre nu.

RIM försöker övertyga folk att köpa sina BlackBerry 7 enheter och har en iPhone 4S lanseringen samt en uppsjö av Android-telefoner hitting marknaden,. Dess utvecklare powwow är nästa vecka och RIM har att rev upp sina anhängare,. En avgörande QNX uppdatering kommer in kommande veckorna som kommer att göra eller bryta RIM: s Playbook tablett,. Tillväxtmarknader marknader~~POS=HEADCOMP är RIM: s en stark färg.

Lita på att BlackBerry avbrott i slutet kommer noterat av aktivist investerare som försöker tvinga fram en RIM övertagande eller åtminstone starta bolagets co-VD Jim Balsillie och Mike Lazaridis. Dessa avbrott kommer också att vara ett problem för någon potentiell förvärvare av RIM.

Jefferies analytiker Peter Misek krossade RIM i en forskninganteckning onsdag. Hans PM till aktivister var att RIM: s vändning kommer att ta lång tid. Misek synpunkt

Vi tror eventuella köpare kommer att vänta tills QNX övergången är klar eftersom de inte vet vad de köper annars. Dessutom tror vi köpare kommer att vänta för att se om Windows 8 blir den tredje mobila ekosystemet som dess framgång eller misslyckande kommer att dramatiskt förändra det strategiska läget och RIM: s värdering. Vi tror också att det kommer att bli svårt att utvinna värde från RIM i en bryta upp eller en förvaltning förändring scenario.

Specifikt sade Misek att RIM inte kan brytas upp tills dess övergången till QNX är klar i ungefär sex månader. Samtidigt är det svårt en förvaltning förändring. Motorola Mobility VD Sanjay Jha skulle vara en kandidat för att leda RIM, men han är starkt trodde på Google. Andra chefer på Apple och Microsoft är i stort sett låst upp från att gå till RIM. PC-tillverkare, smartphone rivaler och andra alternativ övertagande se smal.

Tyvärr BlackBerry fans, jag bara kan inte stanna kvar längre, RIM: s största problem: Alltid söker en enhet home run, RIM placera alla satsningar på framgång BlackBerry 7

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Lägg upp och RIM: s enda verkliga alternativet just nu är att verkställa väl och stärka momentum för BlackBerry. Avbrotten inte hjälper att orsaken.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar