RIM missar fortfarande poängen med BlackBerry 10

Research in Motion: s nya året är redan iväg till en tuff start, och de senaste nyheterna pekar mot ännu större problem.

Rapporter cirkulerar att RIM har skurit ned sin BlackBerry 10 färdplan ner till en enda enhet, som förmodligen ser ut som de flesta andra stora smartphones med pekskärmar. Detta skulle kunna öppna upp en helt ny burk maskar, men låt oss inte glömma vad som redan har gått ned denna vecka i världen av RIM.

: RIM fokuserar på en nästa generations BlackBerry: Bra eller dåligt?

Innan idag, RIM redan sänkt kostnaden för den belägrade BlackBerry Playbook till $ 299, vilket är verkligen där prissättningen borde ha börjat (i allra högsta) i första hand.

Men fortfarande det ser inte så bra för den kanadensiska mobila enheten Maker när du omedelbart börja året med en stor prissänkning. Förvänta dig inte dessa saker att flyga direkt från hyllorna som de gjorde för HP styrplattan på $ 99. (Även om RIM går fynd på Playbook till $ 99, kanske vi kommer att se några försäljnings action.)

Nästan omedelbart efter det tillkännagavs, är en grupp av RIM aktieägare ropade vd och hävdade att bolaget ska delas upp eller bjuds ut till försäljning.

När RIM: s co-VD Mike Lazaridis och Jim Balsillie talade med investerare och analytiker under företagets kvartals telefonkonferens i december, visade de att BlackBerry 10 skulle försenas. Men det verkade ändå som om chefer redan hade fäst allt hopp om framgång BB10, särskilt genom att pracka avancerade specifikationer.

Men om bilden av den beryktade “BlackBerry 10 London” är korrekt, medan gränssnittet ser bra ut, det verkar inte så mycket mer fängslande än andra mer avancerade Android handdatorer som redan finns på marknaden.

Detsamma kunde ha sagts om Playbook: gränssnittet såg trevligt, men det var inget som verkligen gjort det stå en bit (på ett bra sätt) från andra enheter i samma kategori och prisklass som redan finns.

Personligen tror jag den grad att RIM saknas här är att det bara inte vet hur man gör en konsumentprodukt, och det bör bara fokusera på vad den alltid har gjort bäst: betjänar affärs- och företagskunder. (Jag vet att jag inte är ensam om det här.)

På en rent estetisk och design punkten av alla de människor jag känner som har BlackBerry-telefoner, är den främsta anledningen till att de älskar dem för de fysiska tangentbord – inte pekskärmar. Var det inte hela problemet (eller åtminstone en stor en) med BlackBerry Storm? Varför fortsätta att göra samma misstag?

Det finns gott om andra områden och funktioner där RIM har lyckats, såsom BlackBerry Messenger (även om det har lite mer konkurrens nu med iMessage) och erbjuder mer säkerhet för känsliga uppgifter.

RIM: s överlevnad innebär all verksamhet för BlackBerry, RIM vände reportedly ner förslag övertagande från Amazon, Hur Grinchen stal RIM jul: BlackBerry Playbook heist, RIM VD tandem: Porträtt av patetiskt, BlackBerry 10 potential tvivlade av RIM insiders: rapport

Jag hatar att använda dessa fraser, men om något företag skulle gå “tillbaka till grunderna” eller “tillbaka till scquare en”, eller tillbaka till någonting vid denna tidpunkt, bör det vara RIM. I stället för att konkurrera med Apple iOS och Google Android på konsumentsidan där marknaden har ganska mycket säkrats av dessa två plattformar, har RIM en mycket bättre chans att sälja sina styrkor snarare än att spela catch-up för tusende gången.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer