RFID interoperabilitet fortfarande problematisk

Branschexperter vid konferensen RFID Connect Asien diskuterar potential nyligen släppt EPCglobal andra generationens standard som fastställts av mer än 60 branschaktörer, däribland Asien Smart Tag, Pepsi-Cola, STMicroelectronics och Tesco.

Baserat på UHF-signaler, säkerställer andra generationens standard som RFID (Radio Frequency Identification) taggar och läsare arbetar globalt. Standarden släpptes i december och har lämnats in för certifiering till International Organization for Standardization (ISO).

Enligt branschens skådare, har avsaknaden av en global standard för RFID utbyggnaden lett till kompatibilitetsproblem och en teknik som fortfarande är för dyrt att köpa.

Tan Jin Snart verkställande direktör för EPCglobal Singapore, sade i sitt öppningstal tisdag vid tvådagarskonferens att den nya specifikationen gör det möjligt för produkter från olika tillverkare att arbeta tillsammans och, i sin tur, säkerställa en hög data noggrannhet.

För närvarande finns det frågor om noggrannheten vid scanning en RFID-tagg med hjälp av en läsare som tillverkas av ett annat företag, sade han.

Royaltyfria standarden kommer att tillåta taggar läsas sömlöst mellan olika länder, så länge de faller mellan 860MHz och 930MHz UHF-banden, säger Tan. Utan en global standard, nationer tilldela närvarande varierande frekvensband för användning av RFID. Detta kan resultera i problem när du läser taggar som kommer från ett annat land, konstaterade han.

EPCglobal, en icke-vinstdrivande branschorganisation, nyligen avslutade tester för att avgöra om det finns bitröta när taggar som körs på olika frekvenser läses. Resultaten från studien kommer att släppas senare i år, säger Tan.

Den andra generationens protokollet kommer också att bidra till hämtning av information om en taggad produkt via Internet, att lösa problemet med att pressa in data i en RFID-etikett begränsade 96-bitars lagringskapacitet.

“Du behöver bara lagra produktens 13-siffror serienummer på etiketten”, säger Tan. En läsare skannar taggen och skickar serienumret till backend-system. Systemet sedan automatiskt in Internet för att hämta mer information om produkten, till exempel utgångsdatum och tillverkningsort.

Tan sade att han är optimistisk andra generationens standarden kommer att allmänt antagits av industrin, vilket skulle vara en viktig faktor i ytterligare pressa ner kostnaden för radiofrekvensidentifiering.

Eileen Yu av detta website Asien rapporterade från Singapore.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer