RedBalloon stärker sin back-end

Efter sin webbplats spände under stam av jultrafiken flera år sedan, har online gåva företag RedBalloon stärkt sin back-end och planerar att lansera en ny mobilsajt i tid för festligheterna.

I en intervju med webbplatsen Australien, RedBalloon grundare och chef erfarenhet officer, Naomi Simson, avslöjade hur den kraftiga ökningen av jultrafiken 2008 lamslog platsen.

“Det var en absolut blodig mardröm”, sade Simson.

Hon sade att under 2008 RedBalloon sila i trafik numrering cirka 5000 samtidiga användare, medan bearbetning av ungefär tre transaktioner per sekund.

“Nu har vi byggt vår egen Battlestar Galactica att se till att aldrig händer igen,” Simson skämtade.

Under de senaste två åren har RedBalloon flyttat in en Optus datacenter, virtualiserade sin serverinfrastruktur och genomförs belastningstester och trafikövervakning över.

“Vi har nu belastningsprov och belastningsbalans [webbplatsen] och simulera [ungefär] 100.000 samtidiga användare på en gång. Vi lastar test webbplats med 10 gånger trafik vi tror att vi kommer att få bara för att vara säker på att aldrig händer igen, “sade Simson.

Hon berättade även hemsidan Australien som RedBalloon närvarande utvecklar en mobil version av den populära sajten, med hjälp av en icke namngiven extern designer.

“Varje år har vi tittat på en viktig nyhet, och [mobil] är årets”, sade Simson.

Kristie Buchanan, RedBalloon chef för marknadsföring, säger att företagets beslut att bygga en mobil version av sajten först i stället för att distribuera en traditionell mobil applikation drevs av lönsamheten.

“Vår nuvarande plats inte har utvecklats med en mobil [enhet] i åtanke. Vi utforskade en gåva-finder,” Shakey-Shakey “[format] ansökan, och även om det kan ha varit en inkörsport till platsen, kommer det inte vara bara en app på egen hand. vi är redan få transaktioner kommer genom mobiler och vi inte vill ta bort att kassaflödet “, sade Buchanan.

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien