Rapportera: Facebook IPO att vara mycket mindre – dess värdering kan sväva förbi $ 100 miljarder

International Financing Review, en Thomson Reuters publikation rapporterar att Wall Street källor pekar på en betydligt mindre Facebook IPO, höja ca $ 5 miljarder i stället för den förväntade $ 10 miljarder dollar.

Facebook förbereder att lämna US $ 5bn IPO, kunde växa -IFRe, Om rapporten är korrekt relativt litet antal börsnoterade aktier skulle bidra till att stödja en hög värdering. Detta kan bli nödvändigt om värdet av Facebook i privata marknader fortsätter att öka före IPO, som väntas i maj 20212., Den lilla flyta skulle dock öka i slutet av året som insiders och anställda bli berättigade att sälja sina aktier efter en sex månaders låsning period, och kontanter i före semestern, enligt vissa beräkningar, skapa mer än 1.000 miljonärer. En liten float skulle hjälpa följden att Facebook personal kan sälja på en hög värdering,. Konkurrensen mellan Wall Street företag att leda IPO ser ut att vinnas av Morgan Stanley, med Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch, Barclays Capital och JP Morgan i biroller, skriver Anthony Hughes och Stephen Lacy. Rapporten säger att Facebook beslutade mot Goldman som bly på grund av den enorma kontrovers det orsakade förra året när det sabbade en stor privat erbjudande av Facebook aktier,. Facebooks “Red Herring” sin ekonomiska rapport kunde vara ute så tidigt som i morgon den 1 februari. det kommer att ge potentiella investerare första reviderade titt på bolagets verksamhet. Hittills har obekräftade rykten diskuterade 2011 intäkter på $ 3,8 miljarder kronor och en rörelsevinst $ 1,5 miljoner,. En liten andel float är kontroversiellt eftersom det kan orsaka instabilitet i aktiekursen. Groupon IPO tungt kritiserats för att ha en mycket liten flyta på cirka 5% av sina aktier,. En mindre IPO kommer att öka efterfrågan på Facebook aktier och därmed dess värdering. Det kommer också att ge Facebook alternativ för att öka antalet aktier som före IPO samtidigt hålla en stram grepp om prissättning,. I privata marknader bolaget har ungefär en $ 85 miljarder värdering. Det måste se till att dess IPO värdering överstiger privat en med god marginal och det bästa sättet att göra det är genom att se efterfrågan på aktier är mycket högre än utbudet.

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, fintech innovation, säkerhet, Den Hyperledger Project växer som gangbusters, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck, Bank, Visa att testa blockchain system för internationella penningöverföringar