Rapport: Kanadensiskt Gov’t blockerad BlackBerry, Lenovo affär

Innan BlackBerry kastade en skiftnyckel i saker en gång i går, fanns det många andra teknikföretag som nämns här och där som potentiella budgivare för belägrade telefonerna tillverkaren.

Chief bland dem var världens bästa PC-försäljaren: Lenovo. Det visade sig att affären hade kanske den mest potential faktiskt går igenom – som är dess federala regulatorer ingrep.

Enligt den ärevördiga kanadensiska nyhetskälla The Globe and Mail, blockerade den kanadensiska regeringen eventuella affären mellan BlackBerry och Lenovo över “nationella säkerhetsfrågor.”

Här finns mer

Ottawa gjorde det klart i diskussioner med BlackBerry hög nivå att det inte skulle godkänna ett kinesiskt företag köper ett företag djupt knuten till Kanadas telekominfrastruktur, sade källor. Regeringen gjorde sin ståndpunkt under de senaste ett till två månader. Eftersom Ottawa gjort klart en sådan transaktion inte skulle flyga, det aldrig formellt fått ett förslag från BlackBerry som tänkt Lenovo förvärva en andel, sade källor.

För att hämta, sedan det företag som tidigare känt som Research In Motion, sätta sig på marknaden i augusti, vilket följdes av en, preliminärt $ 4,7 miljarder buyout affären, med Fairfax Financial Holdings i september har gott om enheter ryktas ha kommit ut i träslöjd, som vill ha en bit av BlackBerry paj.

Några av de berättelser som tycktes hålla mer vikt, ingår Facebook, ständigt på jakt efter allt mobila dessa dagar, liksom en gemensam överenskommelse mellan, chip maker Qualcomm och privata värdepappersföretaget Cerberus.

Lenovos namn faktiskt dök upp tidigare i blandningen i oktober, med Wall Street Journal rapporterar vid den tidpunkt då den kinesiska PC företaget har tecknat ett sekretessavtal för att titta på smartphone tillverkaren böcker.

Men det ser ut som inget av detta kommer att ske nu att BlackBerry har gått tillbaka till ritbordet på egen hand, lämnar alla anbudsgivare (liksom, nu tidigare VD Thorsten Heins, vid dörren.

Istället är BlackBerry kommer att fortsätta att koppla bort på egen hand med en ny VD, tidigare Sybase chefen John Chen ombord med planer på att höja ca $ 1 miljard rädda företaget. Chen bekräftade också på måndagen att BlackBerry, inte kommer att ge upp på sin smartphone enhet ännu heller.

webbplatsen har nått ut till BlackBerry för kommentarer, och vi kommer att uppdatera den här historien när vi hör tillbaka.

UPPDATERING: En BlackBerry talesman svarade att företaget inte kommenterar industrin spekulation.

BlackBerry senaste moderniseras: Ny VD Chen ett stort plus, men …, BlackBerry försök att hitta köpare misslyckas, vd Heins ut, nya Blackberry chefen kommer inte skrota smartphone enhet, kommer att “bygga” företag, BlackBerry kunder, partners: inte galen (eller lösa på oss) ännu, BlackBerry chefer slå företagskunder: “BlackBerry är här för att stanna, rapport: BlackBerry, Facebook chefer diskuterade potentiella bud, Qualcomm, Cerberus sade också att vara i kör för BlackBerry bud

Dessa iPhones och iPads kommer alla att bli föråldrade den 13 september

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Apple, dessa iPhone och iPad kommer alla att bli föråldrade den 13 september, Mobility, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

BlackBerry turnaround ansträngningar