Ransomware stiger slå nästan 40 procent av företagets företag

Ransomware är på uppgång och företaget känner trycket – med nästan 40 procent av företagen upplever en Ransomware attack förra året.

Det är otäckt, men du behöver inte hållas som gisslan av den.

En ny studie utförd av Malwarebytes tyder på att 34 procent av företagen att förlora intäkter på grund av sådana attacker, och 20 procent har varit tvungna att stoppa verksamheten helt i efterdyningarna av en framgångsrik dataintrång.

Den cyber företaget släppte rapporten, med titeln “State of Ransomware” på onsdag, som utforskade hur Ransomware sprider sig. Denna speciella typ av skadlig kod, när den har hämtats och exekveras på en äventyras systemet, krypterar eller lås filer bort innan krävande betalning för en nyckel som kommer att dekryptera systemfiler och återställa datorn till det normala.

Men betala böterna inte garanterar att nycklarna kommer att fungera – eller ens att de existerar.

: Ingen ära bland tjuvar: New Ransomware tar dina pengar, raderar filer ändå

Forskningen tillfrågade 540 CIO: er, CISOs och IT-chefer från företag med ett genomsnitt på 5.400 anställda över hela USA, Kanada, Storbritannien och Tyskland.

Även om detta är en liten delmängd av stora företag som skulle kunna utgöra en större helhet, kan det finnas fördomar eftersom dessa företag var bland dem som är villiga att erkänna att uppleva en Ransomware attack, och att problemet kan inte vara fallet över hela linjen. Men de svarande avslöjade några intressanta trender.

Totalt har 78 procent av alla Ransomware används för att målföretag spelare kommer genom en slutpunkt, medan 46 procent härrörde från e-tjänster – till exempel genom phishing kampanjer.

Cyberattackers har också insett hur lukrativ en framgångsrik attack kan vara. Vi hör av sjukhus och skolor att ge efter för krav på betalning som kostnaderna för att hålla verksamheten stängd är mycket högre, och många stora företag betalar också upp.

Malwarebytes säger att nästan 60 procent av alla Ransomware attacker i företaget krävde över $ 1000, och över 20 procent av attacker efterfrågas över $ 10.000. En liten uppsättning Ransomware operatörer har även krävt över $ 150.000 för att släppa filer.

När tanke på dessa krav på betalning, över 40 procent av företags spelare bet kulan och inbetalda.

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

“Under de senaste fyra åren har Ransomware utvecklats till ett av de största hoten it-säkerhet i naturen, med fall av Ransomware i utnyttja kit ökar 259 procent under de senaste fem månaderna ensam. Påverkan på företag runt om i världen har varit betydande, “sade Nathan Scott, teknisk projektledare på Malwarebytes.

“Fram till nu, har mycket få studier undersökt den aktuella prevalensen och konsekvenserna av faktiska Ransomware incidenter i företaget”, tillägger Scott.

Malwarebytes teamens forskning fann också att vården och finans var de bästa industrier för aktörer hot att rikta att använda Ransomware – och avgörande, sade 3,5 procent av offren som “liv stod på spel” när Ransomware spärrade tillgång till bastjänster.

Dessutom tar det i genomsnitt nio timmar för företag att starta system efter en lyckad Ransomware attack, och 63 procent skulle spendera mer än en hel arbetsdag försöker lappa ihop system och åtgärda sårbara endpoints.

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

“Resultaten från denna undersökning ytterligare understryka att alla företag i en region är otroligt känsliga för Ransomware”, säger Marcin Kleczynski, VD för Malwarebytes.

Cyberbrottslingar ökar sin användning av Ransomware i sin attack strategier globalt, vilket avbrott verksamhet, förlust av filer och bortkastade IT mantimmar. För att vara säker, måste företagen investera kraftigt i både anställd utbildning och teknik. Vi är glada att kunna ge företag en lösning som grundligt kan skydda dem mot kända och okända Ransomware hot.

I relaterade nyheter, Malwarebytes tog också tillfället i akt att presentera färska anti-Ransomware tillägg till Malwarebytes Endpoint Security (MBES) för att hjälpa företag att upptäcka och blockera Ransomware.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer