Rackspace anställer teknik chef för Asien-Stillahavsområdet

Hosting och molnleverantör Rackspace har utsett Alan Perkins som dess chef för teknik- och produktutveckling för Asien-Stillahavsområdet.

I detta nyskapade roll kommer IT-veteranen vara spruiking Rackspace molnstandarder modell öppen, utformad för att undvika inlåsning in på baksidan av växande cloud computing adoption i regionen.

“Detta är en viktig tid för utveckling av öppen molnteknik som australiska företag anpassa sig till verkligt flexibla dator modeller som kommer att säkerställa att de kan utföra med maximal smidighet på både kort och lång sikt”, Perkins sade i ett uttalande.

Han kommer att vara baserad i Sydney, där företaget nyligen upprättat en, första australiska datacenter.

Perkins tillbringade tidigare mer än ett decennium med programutvecklare Altium, och var CIO där i sju år. Han var en finalist för IDC Asien-Stillahavsområdet CIO of the Year 2009.

Perkins har över 20 års erfarenhet av systemanalys och design.

“I en tid när moln och hosting beslut blir allt viktigare för företag, det ger oss enormt förtroende att veta att vi har någon av Alan skiftande erfarenhet, ledaregenskaper och djupa kunskap om teknik ombord,” Rackspace Country Manager för Australien och Nya Zeeland Mark Randall sade i ett uttalande.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar