Qualcomm, Cerberus sade också att vara i drift för BlackBerry bud

Efter år av fallande vid vägkanten, är BlackBerry en av de hetaste företag i tekniknyheter dessa dagar – åtminstone när det gäller att bekämpa de fortfarande värdefulla lämningar.

Från och med fredag ​​eftermiddag, finns det nu några fler namn att lägga till listan över alla plötsligt intresserade av belägrade kanadensiska telefonerna tillverkaren.

Enligt The Wall Street Journal, är chipstillverkaren Qualcomm och privata värdepappersföretag Cerberus också sägs vara intresserade av att göra några bud.

WSJ: s rapport antyder att det finns mer trovärdighet för en gemensam affär som omfattar dessa tre partier med tanke på att Cerberus har enligt uppgift ger med dåvarande RIM grundare Mike Lazaridis och Doug Fregin.

Tillsatsen av dessa två tech jättar följer, rapporter tidigare i veckan, att Facebook hade träffat med BlackBerry chefer på sociala nätverkets Menlo Park, Kalifornien högkvarter för att diskutera en potentiell affär..

Ingen av parterna i detta fall har kommenterat offentligt på resultaten av dessa samtal – även om sådana planer skulle falla i linje med Facebooks mobila agenda, uppenbarligen förstärkt av bolagets, tredje kvartalet rapport på onsdag.

Facebook, är också att testa en ny funktion, ty dess Messenger för Android app som ganska lik en av de mest populära på BlackBerry plattform: BlackBerry Messenger (BBM).

Höjdpunkten av Android programuppdatering är en mobil-till-mobil meddelandehantering upplevelse där Facebook medlemmar kommer att kunna skicka meddelanden till andra användare som inte är deras Facebook-vänner som redan – om de har mottagarens telefonnummer.

Ända sedan det företag som tidigare känt som Research In Motion, sätta sig på marknaden i augusti, vilket följdes av en, preliminärt $ 4,7 miljarder buyout affären, med Fairfax Financial Holdings i september, har ett stort antal rapporter cirkulerat om andra tech jättar vill ha en bit av BlackBerry paj.

Före Facebook, Lenovo, var en av många som heter, runt ryktesspridning som en potentiell köpare.

Vi kommer att ta reda på snart nog vilka bud går noga som BlackBerry är planerad att avslöja sina beslut denna måndag 4 nov.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

BlackBerry styrelse meddelar att det är öppet för att sälja företaget, Kanada hålla “öga” på krisdrabbade BlackBerry, BlackBerry laddar för fler nedskärningar inom alla avdelningar: rapport, BlackBerry tittar på “snabb försäljning”: Kommer Microsoft hoppa in för att rädda det, hur mycket är BlackBerry värd? Med siffrorna

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig

iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, rörlighet, Lyssna på trådbundna hörlurar medan du laddar din iPhone 7? Det kommer att kosta dig, Smartphones, iPhone 7: Varför jag äntligen stort med årets modell