? Qld regeringen prövningar dataloggnings bojar för att skydda vandrande valar

Queensland regeringen testar nya bojar för att förbättra tillförlitligheten hos de akustiska pingers som används för att skydda vandrande valar utanför statens kust.

Enligt Jeff Krause, som förvaltar Shark Control Program för fiske Queensland har bojar försetts med teknik som nu kan identifiera eventuella felaktiga ljudskrämmare, som har använts under de senaste åren för att hålla valar från hajnät.

“Data bojen sänder information om pingers till CoastalComs så att eventuella brister kan plockas upp omedelbart så att felaktiga ljudskrämmare kan bytas ut”, sade han.

“Ytterligare användning av dataloggning boj kan innebära möjlighet att spåra nät som lossnat på grund av svåra väderförhållanden.”

Queensland minister för jordbruk och fiske Leanne Donaldson sade rättegången är en del av statens engagemang för Shark Control Program.

“De pingers spelar en stor roll i att se till att valar passera Queensland vatten utan incidenter, och vi är nu testar en dataloggning boj att övervaka ljudskrämmare och se till att de alltid arbetar”, sade hon.

Denna nya teknik kommer att säkerställa effektiviteten av ljudskrämmare som används i programmet för att varna valar av näten och förhindra förvecklingar.

Ny teknik används också för att spåra hajar, Shark Mitigation System, som distribuerar “Clever boj”, förra månaden noterat på ASX efter att höja AU $ 3.500.000 bland annat genom Optus och Google.

I mars hade Shark Mitigation System meddelat sin börsintroduktion (IPO).

Clever Boj är ett system som kombinerar sonar, satellit och mobila nätverk för att skapa större vattensäkerhet genom haj upptäckt.

Enligt Optus, är Smart Boj utrustad med ett laddningsbart batteri som driver sonar nedan, samt en mikroprocessor för att analysera ekolodsdata, som känner av “haj-liknande objekt” i vattnet. När en haj upptäcks skickar boj en signal via dess inbyggda tvåvägs Inmarsat IsatData Pro satellittjänst via en säker kanal genom Optus nätverket.

Data haj-detektion delas också över Optus “mobilnät via Google+.

Shark Mitigation System tecknat pro surfare Taj Burrow på onsdag som en ambassadör för företaget, för att hjälpa till att öka medvetenheten om sin haj-detekteringsteknik.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta