Qihoo investerar $ 409 i smartphone joint venture

Qihoo 360 Technology förgrening ut US $ 409.050.000 för ett nytt joint venture med kinesiska smartphone maker, Coolpad, för att producera mobila enheter för den lokala marknaden.

Qihoo kommer att äga 45 procent av aktierna i den nya enheten, som kommer att fokusera på att bygga telefoner att fördelas främst på nätet, sade internet företaget i ett uttalande.

“Det gemensamma företaget kommer att utnyttja Coolpad omfattande erfarenhet av smartphone konstruktion, tillverkning, supply chain management och eftermarknadstjänster, samtidigt som de får från Qihoo 360: s starka kompetens inom mobil applikationsutveckling och marknadsföring på nätet,” det till.

Smartphones tillverkas under det gemensamma företaget kommer att säljas under Coolpad befintliga Dazen varumärke. Den kinesiska smartphone tillverkaren är Kinas tredje största av marknadsandelar och sålde 3 miljoner enheter på nätet i den första halvan av 2014, vilket bidrog 13 procent av dess totala volym.

Enligt det nya avtalet kommer Qihoo 360 vara den primära leverantör av nyckel mobila tjänster för Coolpad smartphones, inklusive säkerhet, App Store, och sökning.

Coolpad ordförande och VD Guo Deying sa: “Samarbetet med Qihoo 360 kommer att vara ett viktigt steg för Coolpad att bygga en stark mobilt Internet ekosystemet.”

Qihoo 360, som också säljer säkerhetsprodukter i juni inked ett partnerskap med Microsoft för att gemensamt utveckla mobilt Internet och artificiell intelligens teknik.

T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

$ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

Indien “antikoloniala” till den ekonomiska skada: Marc Andreessen i osammanhängande Twitter rant, LG Pay kommer att vara en ingen show på MWC: Rapportera; Singtel krymper nettovinst av SG $ 16m, Facebook drar gratis Basics projekt i Indien, Samsung att ge den allmänna säkerheten nätverk i Sydkorea

Rörlighet, T-Mobiles gratis iPhone 7 erbjudandet kräver initiala kostnader och massor av tålamod, iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, rörlighet, $ 400 kinesiska smartphones? Apple och Samsung skaka av billiga rivaler, höja priserna ändå; telekom;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga