Qihoo ersätter Googles sökmotor med sin egen

Qihoo 360 Technology ersätter Googles söktjänst med sina egna tjänster för sin webbplats och webbläsare.

Det kinesiska företaget som lanserade sin egen sökmotor so.360.cn förra veckan på augusti 16, är i färd med att göra det standardalternativet på sin hemsida och webbläsare, Alex Xu, berättade företagets finanschef The Wall Street Journal (WSJ) på tisdag. Tidigare hade Peking-baserade företaget erbjöd Googles sökteknik som standard valet.

Även om användarna fortfarande kommer att ha möjlighet att välja Googles söktjänst, är det troligt att övergången kommer att göra användarna använder Qihoo egen tjänst, noterade Xu. Googles kundtjänst hade också minskat sedan sitt beslut att lämna Kina under 2010, och Qihoo mål var att ge en kvalitet sökmotor för sina användare, tillade han.

“Vi tror att det finns utrymme i Kinas sökmarknaden för en sökmotor som kan ge mer relevanta resultat i snabb hastighet”, sade han.

Google fortfarande driver kontor i Kina efter att ha lämnat Kina, men dess sökning och andra tjänster som Gmail ofta störs av regeringens webbfiltreringssystem. I april i år, sökmotorns grundare Sergey Brin medgav att han, underskattat Kinas förmåga att filtrera information online, och i fråga om insatser för repressiva stater som Kina, Saudiarabien och Iran att censurera och begränsa information på nätet.

I en separat rapport tisdag, meddelade Qihoo att dess andra kvartalet nettovinst sjönk 37 procent till US $ 7.000.000. Detta missade analytikernas prognoser för US $ 10.100.000, trots intäkterna mer än fördubblades till US $ 72.800.000. Dra på bottomline var till stor del på grund av en spik i utgifterna för att lägga till tjänster, såsom den nyligen lanserade sökmotor.

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september