? Qantas.com huvuden för molnet

Qantas har meddelat att det är i färd med att flytta sin webbplats, Qantas.com, till Amazon Web Services (AWS) molnplattform som en del av bolagets nästa fas att flytta arbetsbelastningar i molnet.

I sitt tal vid toppmötet i AWS i Sydney på onsdag, Qantas teknikchef Chris Taylor sade att han är “helt säker” att när hela utbyggnaden är klar, skulle platsen inte misslyckas.

Enligt Taylor, har företaget redan utplacerade dess första microservices i molnet.

“Vi har gått från ingen test automation till nästan 90 procent testautomation: Regression testning, prestandaregressionstestning, funktionella, säkerhet”, sade han.

Dessutom kommer utbyggnaden innebär tillgång till realtidsinformation.

“För mig, som en IT-chef, är transformerande raden av platsen för styrning som jag får i realtid med plattformen”, säger Taylor.

Flytten kommer på baksidan av Qantas övergripande strategi för att förenkla sin verksamhet, och har sedan dess flyttat några av sina övriga verksamheter till molnet.

“Cloud computing var transformerande för oss. Vi insåg att det var helt annorlunda och det möjligt för oss att tänka om allt vi gör”, säger Taylor.

För Qantas, är det en plattform för innovation, vilket innebär testning, lärande, testar, och ta reda på om det fungerar eller inte fungerar, och kunna industrialisera vad fungerar.

Bland resultaten bolaget har sett som ett resultat av att utnyttja AWS “moln är förmågan att accelerera beräkna tid från fyra månader till fyra timmar att räkna ut optimala flygvägar. Taylor sade algoritmerna kunde räkna upp till 15.000 olika vägar när företaget vill öka flygfrekvens till Nordamerika.

Företaget har också lyckats påskynda bokning handläggningstiderna från parti till parti realtid. Som ett resultat som har ökat databehandlingstiden med 100 gånger, och minskat mängden kod som krävs för att göra samma arbetsbelastning med 90 procent, och kostnaden för att köra tjänsten med 80 procent.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin