Programvara jätte hotar mikerowesoft

Microsoft har satt sina advokater på en 17-årig programvara författare från Vancouver, kallad Mike Rowe, eftersom han har registrerat MikeRoweSoft.com, som företaget sagt intrång i dess varumärkesrättigheter.

Mike Rowe, som registrerade domännamnet i augusti 2003, fick ett mail från Microsofts advokater tre månader senare bad honom att överföra domännamnet till Microsoft. De erbjöd även att betala honom en “uppgörelse” på $ 10 (£ 5,55), vilket är kostnaden för hans ursprungliga registreringsavgift.

“Jag blev förvånad över att de skulle erbjuda en sådan liten summa pengar för att övertyga mig att lämna min domän över”, säger Rowe, som skrev tillbaka att säga att han hade arbetat hårt på plats och spenderat pengar utskrift brevpapper, men skulle vara villig att ge upp för $ 10.000. Som svar fick han en 25-sidor långt brev som förklarar varför Microsofts kunder kan bli förvirrad mellan sin webbplats och deras webbplats.

Enligt Rowe webbplats, som ansträngde sig för att stanna på nätet eftersom så många människor hoppar in för att önska honom väl, Microsoft anklagade honom för att inrätta webbplatsen bara för att han hade för avsikt att sälja domänen för en stor kontantavräkning. “Detta är inte fallet. Jag trodde aldrig mitt namn skulle orsaka Microsoft att ta denna åtgärd mot mig. Jag trodde det var ett bra namn för min lilla deltid verksamhet”, säger Rowe.

Microsoft var inte omedelbart tillgängliga för kommentar.

För en uppdatering på den här historien, klicka här.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig