Prenumerationstjänster passar moderna företag: SAP

Moderna företag graviterande mer mot en elastisk abonnemangsbaserad modell för IT, enligt SAP VD för global kundverksamhet, och styrelseledamot Robert Enslin.

Enslin berättade webbplats som samtidigt tvekan för företag att flytta till molnet fortfarande pågår, en abonnemangsbaserad moln adoption har visat en effektiv modell för användarna.

“En betydande del av vår verksamhet nu bygger på molnet, och vi har sett att övergången till teckning växer mycket dramatiskt. Om man tittar på vår programvara som en lokal lösning, är i princip platt, om inte något negativt att en del ,” han sa.

I den dynamiska värld som vi lever i idag, är företag växer snabbt, eller krymper, eller flytta på olika marknader. Företagen förändras – abonnemang är ett fordon som passar den typ av affärsmodell vi ser i näringslivet idag.

Som mannen ansvarig för att förstå behoven hos SAPS moln användare – alla 92 miljoner av dem – Enslin berättade webbplatsen han tror företagen antar en prenumerationsbaserad molnlösning eftersom det inte kräver ett långsiktigt engagemang, och ser användaren betala endast för vad som krävs, med kunden sprider sina kostnader ut.

Användarna köper resultatet – genomförande och hela processen – kontra köpa programvara “, säger Enslin.” Jag tror att resultatet och konsumtionsbaserade modeller är där industrin har flyttat, och det har redan flyttat dramatiskt snabbt. Jag tror att det är vad kunderna letar efter.

En distributionsmodell som finns i molnet och den betalas för en prenumeration-as-a-service modellen fungerar för dem från en finansiell synvinkel … så låset i perioden är inte så lång.

I sina Q2 resultat, SAP såg moln intäkter växa till ett belopp av 129 procent jämfört med samma kvartal föregående år, med icke-IFRS moln abonnemang och supportintäkter tippa miljoner € 555 märket. Den tyska mjukvarutillverkaren rapporterade också en övergripande rörelseresultat miljoner € 701 för kvartalet.

Även klart lönsam, Enslin sa att det inte längre är ett ekonomiskt beslut för företag.

Kunderna vill ha tjänsten, de vill ha flexibiliteten, och de vill användarvänlighet som kommer med en molnbaserad miljö.

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Cloud, Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet, Cloud, Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin

Med ett externt företag laddat med moln underhåll och säkerhet, företag inte längre behöver ha en plats programvara ingenjör, data analytiker, eller moln specialist, som Enslin sade företag som SAP huvudsak tillhandahålla denna tjänst.

När man tittar på graden av komplexitet företag måste ta itu med i dag, å ena sidan de måste hantera affärssystem, eller transaktionsbaserade system, analytiska system, då allas mobiler anslutna hela tiden, de måste ta itu med en vägg där en digital tusenåriga inte vill läsa en manual, och de vill ha omedelbar tillgång “, säger Enslin.

Idag vill konsumera omedelbart, och allt du kan inte konsumera eller förstår omedelbart trycker du undan, så företagen måste ta itu med det, men det betyder inte att komplexiteten har försvunnit, har någon att ta på denna komplexitet, och gör det enkelt. Det är vad vi gör riktigt bra.

Enslin sade att leverantörer kan använda och utnyttja de resurser och den kompetens som besitter, som externa företag inte kan hålla jämna steg med.

Microsofts Office 365 Home and Personal abonnemang lagt till tre miljoner fler abonnenter i fjärde kvartalet, för totalt 15,2 miljoner abonnemang. I sin tredje kvartalet, Oracle rapporterade mjukvaru-, plattforms- och infrastruktur-as-a-service intäkter på $ 527.000.000, en siffra som inkluderar både mjukvara och moln abonnemang.

Öppen källkod företaget Red Hat: s resultat för första kvartalet publiceras i juni visade abonnemangsintäkter ökade med 14 procent jämfört med samma period föregående år till $ 425.000.000 och för räkenskapsåret som avslutades 31 januari, Kalifornien-baserade Salesforce rapporterade $ 5 miljard i teckning och supportintäkter, alla som tillskrivs moln, medan professionella tjänster uppsatt på $ 359.800.000 i intäkter till den årliga totala.

I sina halvårsresultat, australiska-noterade moln redovisning och laglig programvara fast Reckon, tillskrivas dess AU $ 20.200.000 nettokassaflöde från rörelsen till sin flytt till en prenumerationsmodell. Med sina tre divisioner – Business, revisor, och International – formning Reckon Group, såg företaget abonnemang står för över 70 procent av varje division totala intäkter Halv, med bolaget tillskriva en total AU $ 31.400.000 abonnemang, en tillväxt på 21 procent jämfört med samma tid förra året.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Twilio rullar ut nya företag planen lovar mer smidighet

Intel, Ericsson utökar samarbetet att fokusera på medieindustrin