Photoimpact XL Review

Huvudbildredigeringsprogram i paketet är Impact XL (aka Impact 8,5). Den “XL” delen har (fyndigt till Ulead marknadsförare) lagts så produktens akronym bildar PIXL, liknande den fotografiska sikt pixel (bildelement).

Inledningsvis kan mängden verktygsfält, menyalternativ och flytande paletter i Photoimpact verka överväldigande. Referens guide ger en god överblick över vad du behöver för dina egna syften och genom panelen manager, paletter kan enkelt klickas på eller av att återta en del värdefull skärmyta.

Efter att bli av med röran, finner vi den största delen av skärmen tas upp av duken området – arbetsutrymmet område för att hålla din bild. Till vänster är den dockade panelen för verktyg, som innehåller ofta använda föremål såsom penslar, sudd, väljare, saxar och zoomverktyg. De flytande paneler är på höger sida ger dig tillgång till färgkontroller, lager och sparade urvalsområden.

Den EasyPallete är väl en sådan panel som centraliserar de tillgängliga effekterna och visuella element, såsom fotoobjekt, att dra-och-släpp på arbetsytan område. Nybörjare kommer att se detta som en välsignelse som det är intuitivt och du behöver inte trål genom hotfulla menyerna. Men mer kompetenta användare kan skräddarsy denna palett med sina egna element och menyn ger mer kraftfulla och flexibla redigeringsverktyg, inklusive JavaScript rullningar och pop-ups, 3D-grafikverktyg, skivning för webbgrafik och ritverktyg för att skapa vektorobjekt.

Vi flämtade att se typisk installation tar upp 700 MB men vi blev imponerade med mammutstora effekt gallerier och objektbibliotek som förbrukar en hel del av detta diskutrymme.

Effekterna galleri tillåter användare att leka med en myriad av stilistiska element för att lägga till lite spänning till bilder. I belysningsavdelningen, kan ett par klick eller en dra-och-släpp införa lasrar, fyrverkerier eller ett meteorregn, till exempel, i ditt foto. Med animeringen galleriet kan du kombinera dessa element som animeringar att spara som GIF-filer. Till exempel, kan fyrverkerier tillsättas för att explodera i himlen bakom dig i ett foto, kan bubblor flyter upp bilden eller du kan lägga till en signatur till bilden med animerade skrift.

Även om de kan vara roligt under tester fann vi dessa vara tidskrävande när man arbetar med bilder tagna på en Canon G5 (ca 2 MB) på en mellannivå Athlon systemet. Samtidigt som du klickar genom effekten menyn är snabb, kan den långa behandlingstiden för att tillämpa en effekt vara tråkiga, även om detta kan variera beroende på din specifika systeminstallation.

Det finns också en rad andra effekter såsom beautify hud funktion så att du kan retuschera dem i behov av en makeover, eller måla effekter simulerar olja på duk eller ett finger-målning. En ny funktion för att XL är ExpressFix, en guide som analyserar och guidar dig genom fastställande av gemensamma fotografiska fel, såsom vitbalans, felaktig färg och out-of-fokus skott.

Tyvärr Impact XL är endast tillgängligt på Windows-plattformen, en förbryllande begränsning med tanke på de flesta av designindustrin förskansning i Mac.

Medföljer box är en bonus CD som innehåller en hög av programvara. En tio-kapitel video tutorial ingår för nybörjare att lära sig grunderna i Photoimpact. CD: n innehåller även Photo Explorer 8.0, en ansökan om att förvärva, visa och organisera dina bilder. Ulead populära GIF Animator 5.0 är där, att komponera animationer bildruta för bildruta – speciellt användbar för webbutvecklare. Ett program som heter COOL 360 som kan förvandla en serie foton i 360 grader panorama scener. Photoimpact Album XL, vilket ger ett annat sätt att gruppera och visa bilderna. Slutligen finns det ytterligare 5000 royaltyfria bilder och en massa bonus filter.

Medan Impact XL är inte i samma liga som kungen av grafisk design mjukvara, Adobe AU $ 1399 Photoshop, erbjuder det verkligen en bra alternativ till andra sviter kring denna prispåslag, inklusive Paint Shop Pro från Jasc Software och Adobe Photoshop Elements. En 30-dagars testversion finns tillgänglig för nedladdning från Ulead webbplats.

Photoimpact XL, Företag: Ulead; Pris: AU $ 189 boxed utgåva, $ 119 uppgradering, Distributör: Utvalda återförsäljare

Microsoft pigg, först ta: Skapa engagerande innehåll på din smartphone

Xplore Xslate D10, först ta: En tuff Android tablett för krävande miljöer

Kobo Aura ONE, först ta: Storbilds-e-läsare med 8 GB lagringsutrymme

Getac S410, först ta: En tuff, utomhus vänliga 14-tums bärbar dator