? Pepsi smartphone i Kina: Början av en anordning som marknadsföring trend

Pepsi kommer att börja sälja en märkesvaror smartphone i Kina som på ytan ser något absurt, men kan vara början på enheten som marknadsföring trend.

Wearables försöker fortfarande att vinna över konsumenterna, men de har gjort framsteg i företaget. Här är fem företag som använder wearables att öka värdet på sin verksamhet.

Enligt Reuters kommer PepsiCo att börja sälja en smartphone i Kina dubbade Pepsi P1. MobiPicker rapporterade först nyheten och noterade att smartphone kommer att ha en 5,5-tums skärm och körs på Android.

Hur den här telefonen kommer att göra är någons gissning, men för konsumenter som älskar Pepsi de skulle i princip köpa enheten för logotypen och stänkskärmen. Pepsi får marknadsföra sin läsk i dina händer. Pepsi möjliggöra friktions handel program som gör köper sina produkter lättare smartphone skulle lätt betala för sig själv. Kan en Coca-Cola eller Starbucks telefon vara för långt efter?

Licensiering av märken är inte unik. Är en smartphone mer unik än Coca-Cola kläder linje?

Tech varumärken allt tittar på icke-tech alternativ också. Apple funderar en bil. Google är också. Amazon manipulerar med tegel och murbruk avsättningsmöjligheter för fnittrar.

Pepsi kan bara ligga före kurvan här. Som teknikkostnader komma ner enheter kommer i huvudsak att bli engångsposter. Bilaga A: Android tabletter.

Förra veckan, Gartners analytiker flöt idén att CIO måste fundera på hur de skulle kunna använda wearables för att uppnå affärsmål. Kanske dessa företag gör även egna wearables för marknadsföring och kund uppsökande.

Jag har hört galnare idéer. Fråga bara Pepsi.

? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Innovation,? M2M marknaden studsar tillbaka i Brasilien, samarbete, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, CXO, ANZ Bank att blanda tech verkställande däck

ANZ Bank att blanda tech verkställande däck