Omgjort Google+ betonar samlingar, gemenskaperna har

Googles ofta nedvärderas sociala nätverk Google+ fick en redesign tisdag med en betoning på två viktiga funktioner som har visat sig vara användar favoriter.

Den nya Google+ sätter nu gemenskaperna och samlingar front och center, vilket gör fokus på intressen, som Google säger att detta kommer att göra den nya platsen mycket lättare att använda.

“Och det är mer mobilanpassad – så har vi byggt om det över webben, Android och iOS, så att du har en snabb och konsekvent upplevelse oavsett om du är på en stor skärm eller liten”, skrev Eddie Kessler, chef strömmar för Google i ett blogginlägg.

Google+ först debuterade 2012 som en konkurrent till Facebook grupper. Google säger att i genomsnitt 1,2 miljoner människor gå med i en gemenskap varje dag. Samlingar är den yngre av de två, efter att ha rullat ut i maj.

De nya funktionerna finns nu på en opt-in basis. Användare loggar in på sitt konto och klicka på “Låt oss gå” länken när det efterfrågas.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport