? NSW regeringen använder Opal data för att ge busspassagerare en heads up

New South Wales regering har meddelat att tillgången på data för att låta buss pendlare vet hur hela deras nästa buss innan den anländer.

Den första app för att utnyttja funktionen, iOS-endast NextThere använder ikoner indikerar volymen av personer som reser på en viss buss.

Enligt minister för transport och infrastruktur Andrew Constance kommer att leverera denna information till kunderna så att de kan göra pendling val tidigare.

“Detta är ytterligare ett sätt att Opal data kan vara praktiskt för alla. Detta kommer att visa användarna om deras buss är tom, har sittplatser, eller är trångt”, sa han.

Vi vill ge kunderna så mycket information som möjligt, så snabbt som möjligt. Detta kommer att vara särskilt användbart för några av de mer trafikerade vägar som 380 från North Bondi, 400 från Burwood till Bondi Junction och M61 från Castle Hill till staden.

Delstatsregeringen räknar med att ge andra befintliga rese program såsom TripView, Metrarove, Arrivo och TripGo tillgång till uppgifterna också, tro det kan användas för att ge ytterligare information om sina användare.

Tidigare i år, transport för NSW lanserade Open Data Hub att ge utvecklare tillgång till realtidsinformation kollektivtrafik.

“Genom att göra realtidsdatamängder fritt tillgänglig, kommer den nya Open Data Hub bana väg för app-utvecklare över hela världen för att möta ett bredare spektrum av kunder och företag behöver här i NSW” Constance sade vid den tidpunkten.

Vi har redan haft stor framgång med våra populära realtid apps. Ansökningarna för denna transportdata är oändliga och jag kan inte vänta för att se mer kreativt tänkande om tekniska lösningar för att möta behoven hos våra kunder.

I maj 2015 Transport för NSW visade det överlämnade kunddata som registrerats av Opal kort till NSW polisen och Department of Immigration.

Transport för NSW bekräftade till webbplatsen vid den tidpunkt då det fanns 66 förfrågningar från NSW Police, och 15 ansökningar från institutionen för invandring för personuppgifter från kortsystemet Opal sedan december 2014 med 57 avslöjanden. Det fanns 19 upplysningar i samband med brott, 32 upplysningar om rimliga skäl för brott, och sex ansökningar i samband med försvunna personer.

Medan korten inte lagra data, transport för NSW håller personlig information, resa historia, och andra uppgifter som samlats in på passagerare i sju år.

Den nya funktionen är en del av NSW regeringens Future Transport 12-månadersprogram, som lanserades i april, som fokuserar på att titta på hur teknik kan användas av regeringen och kunder att planera, bygga och använda transport.

Förra veckan som en del av programmet, transport för NSW kallade för inlämning runt idéer om hur Bluetooth-fyr-teknik kan användas för att förbättra allmänhetens tillgång trafiken.

Beacon utmaningen kommer efter en separat sex-veckors studie pågår vid Chatswood tåg och buss utbyte i Sydney, New South Wales, där mer än 70 Bluetooth fyrar har installerats.

“Vi arbetar ständigt med att hitta nya data att släppa till app-utvecklare så att de kan leverera innovativa produkter som gör att fånga kollektivtrafik lättare”, säger Constance.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, stora datamängder, är detta en ålder av Big OLAP,? Big Data Analytics, DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Är detta en ålder av Big OLAP?

DataRobot syftar till att automatisera lågt hängande frukt uppgifter vetenskap

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta