? Myer att investera AU $ 600.000.000 på datadrivna New Myer strategi

Under de kommande fem åren kommer Myer att investera mer än AU $ 600 miljoner totalt kapital och genomförandekostnader på att leverera en förbättrad kundupplevelse.

Myer vd och vd Richard Umbra nämnda dataanalys av sin kundbas och lagra avrinningsområden skulle utgöra grunden för vad som har kallats som “New Myer” strategi.

“Från denna analys har vi identifierat de åtgärder som krävs för att göra Myer butiker, sortiment och tjänster mer attraktiva för våra primära kunder som handlar på Myer”, sade han.

Som en del av den nya Myer strategin kommer Myer att lägga cirka AU $ 150 miljoner capex och implementeringskostnader för att skapa “underbara upplevelser” i sina butiker, inklusive rulla ut digitala nav och Wi-Fi.

Samtidigt bedömer bolaget att AU $ 100.000.000 capex och implementeringskostnader kommer att gå mot ytterligare stärka sin omnichannel shopping, inklusive att förbättra användningen av Myer nätet, öka andelen Klicka och samla försäljning, minska uppfyllelse kostnad per order med 35 procent och öka på nätet uppfyllelse, liksom bättre infrastruktur och supply chain effektiviteten för att förbättra leveranstider.

Myer har etablerat en Transformation Office för att övervaka genomförandet. Det kommer att ansvara för att samordna genomförandet av projekt inom ramen för New Myer strategi och hantera förändringar i hela verksamheten.

Tillkännagivandet kommer som Myer rapporterade att resultatet före räntor, skatt, avskrivningar och amorteringar (EBITDA) var ned 11,6 procent till AU $ 223.200.000, och nettoresultatet efter skatt sjönk 21,3 procent till AU $ 77.500.000 för räkenskapsåret 2016 som slutar den 25 juli 2015.

Umbra sade resultaten är ett starkt argument för sin nya Myer strategi, och tror att det kommer att bidra till att återställa tillväxten.

“The New Myer strategi innehåller en definierad väg att återvända verksamheten till uthållig vinsttillväxt. Vi kommer att uppnå detta genom att leverera en skarpare och mer fokuserad detaljhandel erbjudande som lockar flera av de kunder som representerar det högsta värdet för vår verksamhet. Detta kommer att vara stöds av investeringar i våra butiker för att göra dem mer engagerande och produktivt “, sade han.

Företaget anser att eftersom det förbinder sin nya Myer strategi kommer frukterna från sina investeringar realiseras i slutet av FY16 och därefter. Som ett resultat förväntar Myer NPAT för FY16 att vara i intervallet AU $ 64.000.000 till AU $ 72.000.000, exklusive effekten av genomförandekostnader i samband med New Myer.

“Efter FY2016, Myer räknar med att återgå till uthållig vinsttillväxt”, det sade.

Myer också ingått ett handelsstopp som en del av lanseringen av en rätt erbjudande att höja cirka AU $ 221.000.000, till ett erbjudande pris på AU $ 0,94 per aktie. Behållningen av erbjudandet kommer att användas för att minska kärn skulden och ge balansräkning flexibilitet att genomföra den nya Myer strategi, sade företaget.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard