Mjukvaru bedragare fly raid

Trading Standards officerare grep £ 1.5m av förfalskade varor under räder på Wembley Market i London under november och december, Institutionen Handels- och industri rapporterade tidigare i veckan.

Brent rådet, som organiserade räder, sade på torsdagen att tyvärr handlare som misstänks sälja förfalskade programvara lyckats undvika fångst.

“Vi hade riktat några programvaru bås som vi var medvetna om och vi hade någon där från ELSPA [Entertainment & Fritid Software Publishers Association] som såg på några bås, men lämnade de på marknaden innan vi kom dit”, säger Giles Speid, huvudhandels Standards officer på Brent rådet.

Om en ton av förfalskade varor beslagtogs under razzian, inklusive bootleg DVD och CD-skivor och falska designer kläder poster.

Räder var de första som genomförs av Intellectual Property Brott Group, som inrättades av regeringen i februari 2004. Ett antal statliga organisationer och organ inom den privata sektorn var inblandade i planeringen av razziorna, inklusive polisen, HM Migrationsverket och British Phonographic Industry, vilket innebar att handlare frågades för andra brott som hävdar bedrägliga bidrags påståenden och falska pass.

Räder ledde till gripandet av två personer för försäljning av förfalskade varor, kvarhållandet av ett antal misstänkta illegala invandrare och identifieringen av ett antal förmåns bedragare.

Speid sade ytterligare räder planeras på Wembley marknaden, men inga datum har schemalagts.

överenskommelse Brasilien och Storbritannien tecken tech innovation

Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen

Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan

Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig

Innovation, Brasilien och Storbritannien tecknar tech innovation, regeringen: Storbritannien, Blockchain-as-a-service godkänd för användning i hela brittiska regeringen, säkerhet, Dessa siffror visar cyberbrott är ett mycket större hot än någon trodde innan, säkerhet, Sakernas Internet säkerhet är fruktansvärda: Här är vad man ska göra för att skydda dig