Mediebranschen 2nd Apocalypse: Den snabba ökningen av mobilt

Den enorma utmaningen medieföretag som läsare övergång till mobila plattformar, är mycket värre än är allmänt känt.

Säg Media, en online utgivare och annonsnätverk baserat i San Francisco, rapporterade förra året att mobilannonser genererar bara en femtedel av intäkterna från en stationär annons. Det har blivit ännu värre.

En bransch källa med tillgång till stora mängder av reklam uppgifter berättar mig mobilannonser är en katastrof. Han har sett detaljerade rapporter från stora förlag och annonsnätverk som visar reklam på mobila plattformar genererar så lite som en tiondel av intäkterna jämfört med stationära reklam.

Traditionella medieföretag som kämpade med online-annonser som producerade en tiondel av intäkterna i tryck, har nu att korsa en otrolig klyfta: $ 1000 dollar i tryckt reklam blir $ 10 på mobilen.

Digitala mediaföretag nu befinner sig i samma situation som de traditionella tryckta medier företag inför tio år sedan: de är i vägen för nästa störande teknik våg och de måste räkna ut hur övergången till en affärsmodell som erbjuder en tiondel av intäkter från reklam. Visar de tio gånger så många annonser?

Denna andra apokalyps rör sig mycket snabbare än den första apokalyps, som var övergången från tryckt reklam till digitala annonser.

Intäkterna klyfta kan ses i Mary Meeker senaste Internet däck. Det visar den massiva skillnaden i intäkter för mobilannonser (och det är inte på grund av tryck är “sätt över indexeras.”)

Även Google har problem. De många nyheter tidigare i år om Google drar sig ur sitt Google+ sociala nätverk missade den verkliga historien: Google kämpar för att tjäna pengar på mobil och det är alla händer till pumpen när den överför mer än tusen ingenjörer från andra projekt.

Googles problem med mobil har maskerats av Googles policy som tvingar en procentandel av mobilannonser i den totala reklam köps av företag, även när mobilen har ingen betydelse för vad de säljer.

Paradoxalt nog, medieföretag som fortfarande har betydande intäkter från sin utskrifts reklambranschen har en tillfällig fördel gentemot digitala medier företag, eftersom nedgången i printintäkterna är betydligt långsammare än förlusten av skrivbordet annonsintäkter.

The New York Times tidningen verksamheten kommer att ses som en viktig skydds tillgång, köpa tid medan mediaindustrin försöker lista ut hur man tjäna pengar på sina läsare övergång till mobil. Det kan verkligen inte kan göras med annonser.

Jag var inbjuden att delta i en ny hackathon att tillbringa helgen skapa nya typer av medieappar, som ett sätt att försöka spara journalistik genom innovation.

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

Appar kommer inte att spara journalistik. Det är innovation i affärsmodellen som behövs. Ett nytt sätt att presentera arbetet av journalister är värdelös utan medel för att generera medel för detta arbete. Om annonserna inte kan finansiera journalistik på mobilen så finns det ett annat sätt?

Journalistik förlorar sina stationära annonser intäkter i övergången till mobil – det var usel intäkter – och nu är de ännu värre.

De bästa intentioner miljardärer som Amazons Jeff Bezos, med sin $ 250.000.000 inköp av Washington Post, Ebay Pierre Omidyar och hans $ 250.000.000 investeringar i sin First Look Media start, kan inte spara journalistik. Ingen av dessa miljardärer, oavsett hur smart sina tekniker kan spara medieindustrin ensam.

En lösning måste hittas på en branschomfattande för att stoppa mediernas sönderfallande affärsmodell och att börja vända trenden och bygga sina förmögenheter.

Googles maskerad problemet

Individuella media företag, oavsett hur väl finansierat, eller hur mycket högkvalitativt innehåll de producerar, inte kommer att lyckas som självförsörjande företag såvida det inte finns en ny mediabranschen modell tillgänglig för alla. Vi har inte det. Och det är den största fel i vår digitala tidsålder eftersom media informerar och utbildar alla medborgare och regeringar, och påverkar många komplexa beslut som måste göras.

Skräp in skräp ut. Vi kommer att göra allt dåliga beslut i viktiga frågor som miljö, ekonomi, energi, företag, äldre sjukvård, utbildning – och det är bara de frågor som börjar med “e” – det finns gott om andra.

Detta är anledningen till att medieindustrins sönderfallande förmögenheter inte kan ignoreras. De är hårt bundna till allas framtida välstånd och livskvalitet. Vi behöver innovativa media affärsmodeller och vi behöver dem nu.

Jag har några förslag som jag kommer att dela snart.

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Saving grace of print

medie hackathon

Miljardärer kan inte spara journalistik

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

e-förvaltning