Med sin bugg belöning, visar Apple den slutligen finner hackare användbara

Apple kommer snart att börja betala hackare och forskare som privat avslöjar säkerhetsbrister i företagets produkter.

Tekniken jätten kommer att betala upp till $ 200.000 för allvarliga säkerhetsproblem, som säkra boot firmware komponenter, som finns i utvalda Apple-produkter som en del av sin debut bug bounty – dubbelt översta belöning som erbjuds av Google. Det är ett stort steg från vad Apples säkerhets erkännande ser ut idag, som för alla avseenden ger hackare lite mer än en guldstjärna för tyst informera företaget om säkerhetsbrister.

Analys: Med hjälp av en zero-day fel att kringgå en iPhone säkerhet är fortfarande en bakdörr.

Apples säkerhetschef, Ivan Krstic, gjorde tillkännagivandet under hans tal på Black Hat, den årliga globala insamling av säkerhetspersonal.

Den efterlängtade drag kommer andra stora företag har för år anammat bugg gåvor, där de betalar de som hittar hål i sina produkter och tjänster.

Nästan alla stora tech företag, inklusive Amazon och Microsoft, har program som ekonomiskt belönar hackare för privat rapportering av allvarliga brister. Även framstående startups, som Airbnb och Uber, har bug bounty system. Google betalas ut under $ 550.000 i bugg skott under det senaste året ensam.

Men det var Apples kamp med den amerikanska regeringen tidigare i år som lade grunden för att belöna forskare för deras arbete.

När FBI sköt Apple att skriva programvara för en iPhone som tillhörde en av de San Bernardino skyttar i hopp om att kringgå dess kryptering, Apple vägrade med motiveringen att även om det inte var en omöjlig uppgift, var det ändå moraliskt oförsvarbart. FBI senare anlitade professionella hackare att bryta sig in i enheten – förment betala ut mer än $ 1 miljon för sina tjänster.

Denna lilla $ 6 gadget kan du bryta sig in i hotellrum, Microsoft kommer inte fixa Windows fel som låter hackare stjäla ditt användarnamn och lösenord, kryptering Ransomware nu “beprövade” angripare affärsmodell, Hackare kapa jeepar än en gång, bromsarna tillhör dem ; Hur hackare kan göra “så gott som varje person” klicka på en farlig länk; fel i Samsung Pay låter hackare “trådlöst skumma kreditkort, Quadrooter” fel sätter 900 miljoner Android-enheter i riskzonen

Genom att bara kredite forskare för deras arbete, många såg det som företagets arrogans på allra högsta nivå.

Som New York Times uttryckte det tidigare i år, en brist på en bugg bounty på den tiden sannolikt drivit hackare och säkerhet forskare att arbeta mot företaget och i stället vända sina ansträngningar flaw undersöknings mot vem betalar.

Varför skulle hackare ge Apple en fribiljett, när de lätt skulle kunna sälja sin utnyttja på den svarta marknaden, eller få ut ännu mer från FBI? Vissa gör det för kärleken till säkerhet, och andra gör det för pengarna.

Men en bugg bounty nu, efter FBI experiment, kan vara för lite och för sent.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Det kommer inte vara varje dag att regeringen kommer att kasta öppna sina dörrar för alla som kan räkna ut hur att bryta sig in en iPhone, men med San Bernardino, är prejudikat redan inställd.

Majoriteten som skickar sina brister och bedrifter kommer att göra det till större nytta att göra tekniken starkare. Men om regeringen kan fler än belöningen med mer än fem gånger, det är en lockande erbjudande många mitten-marken “grå-hat” hackers kan välja att ta.

Apples bug bounty incentivizing tillräckligt för att dra i dem som annars kan frestas att sälja sina iakttagelser för mer skändlig ändamål.

Men om det någonsin – Gud förbjude – en San Bernardino “runda två”, ett företags bug bounty kan tyckas låg yngel när regeringen ups sina bud.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters

Black Hat 2016