? Linksys ger snabbast Wi-Fi-router någonsin på marknaden

Linksys EA8500 är den snabbaste Wi-Fi-router av dem alla.

Framtiden för Wi-Fi

802.11ac Wave 2: Aktivera hög hastighet Wi-Fi för nästa generation av mobila enheter, Going AC: En trådlös uppgradering som var väl värt att göra, 802.11ac plockar upp wi-fi hastighet i företag, New Linksys 802.11ac räckviddsförlängarna är sladd kutter bästa vän, Gigabit Wi-Fi: 802.11ac är här: Fem saker du behöver veta

Vem älskar inte snabb Wi-Fi? Tack vare 802.11ac, verkliga hastigheter slutligen knäcka en gigabit per sekund (Gbps) barriär. Med den nya 802.11ac fleranvändar multiple-input och multiple-output (MU-MIMO) Wave 2 slutligen anländer i chipset, kan Gbps hastigheter slutligen blivit vardagsmat snarare än exceptionella. I spetsen är Linksys med den första vågen två router till marknaden: Linksys Max-Stream AC2600 MU-MIMO Gigabit Router (EA8500).

802.11ac Wave 2 är utrustad för att hantera den massiva spridningen av mobila enheter på företag och Wi-Fi-nätverk.

I teorin 802.11ac Wave 2 enheter, när man arbetar med andra Wave 2 aktiverade redskap kan spricka 7Gbps. Linksys klokt, inte gör något sådant påstående. I den verkliga världen, Wi-Fi går aldrig så snabbt det gör i en orörd labbmiljö.

Linksys gör anspråk på att EA8500 med sin Qualcomm MU | EFX MU-MIMO-teknik + chipset kan slå en kombinerad 2.53 Gbps Wi-Fi hastigheter. Som bryter ned som 1,733 megabit per sekund (Mbps) med 5 GHz och 800 Mbps med 2,4 GHz. Jag har jämföras mer Wi-Fi-enheter än jag kan minnas, och jag tror att vad du ser på kontoret kommer att vara mer som 600 Mbps och 200 Mbps. Det är fortfarande nästan säkert mycket snabbare än vad din nuvarande utrustning ger dig.

Den verkligt intressanta praktiska nyheten är inte så mycket sin råa hastighet. Vad som skiljer Wave 2 utrustning isär är att MU-MIMO kan överföra data klienter samtidigt. Äldre Wi-Fi och 802.11n och 802.11ac standarden redskap kan bara tjäna en kund i taget. Detta innebär att inte bara är alla tabletter, bärbara datorer och så vidare dela kapacitet, men som fler enheter ansluter, alla har att vänta i sin tur att serveras. Detta är vad som leder till de genomströmning droppar som gör så många handels-shower affärs så smärtsamt.

Med EA8500 genomförande av 802.11ac MU-MIMO, upp till fyra kunder samtidigt kan stödjas. Ännu bättre 802.11ac möjliggör balk gjutning. Med balk gjutning dessa routrar, i stället för att slösa bort sin signal i en sfär, inrikta sina signaler till sina enheter. Det praktiska resultatet är bättre räckvidd för 5 GHz Wi-Fi.

De stigande tidvatten stora data, video och cloud computing driver enorm efterfrågan på snabbare och effektivare nätverk. Vi gräva i hur saker som mjukvarudefinierade nät (SDN) och ny trådlös teknik aktiverar business transformation.

Innan få alltför entusiastiska över EA8500, tänka på för att verkligen visa upp sin hastighet du behöver 802.11ac Wave 2 styrkretsar i din bärbara datorer, tabletter och annan hårdvara. Medan du kommer att se bättre prestanda med 802.11n och 802.11ac utrustade enheter, kommer du inte se allt EA8500 är i stånd att med äldre enheter

Telekom; Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland, telekom, Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät test, telekom, Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar, Cloud, Michael Dell på balans EMC affär: “Vi kan tänka på årtionden

Den EA8500 kommer också med en 1,4 GHz dual-core Quallcomm Snapdragon CPU och fyra gigabitportar. Den har också en USB 3.0-port och en combo USB 2.0 / eSATA-port. USB och eSATA-portar är perfekt om du vill bifoga lagring till routern.

Den nya routern har också den vanliga sortiment av nätverksmjukvara. Detta inkluderar en integrerad Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) server med dynamisk och statisk IP-adresstilldelning. Det stöder också punkt-till-punkt tunnel (PPTP), Internet Protocol Security (IPSec) och Layer Two Tunneling Protocol (L2TP) genomslaget för virtuella privata nätverk (VPN).

Linksys pekar den EA8500 på hemmamarknaden. “MU-MIMO-teknik revolutionerar den trådlösa erfarenhet i”, säger Mike Chen, Linksys VP av produktledning. “Den genomsnittliga hem har mer än 8 enheter ansluta till Internet, och de är inte används för att bara skicka e-post och tweets. Vi strömmande filmer och TV-program i HD, vi videochatt med våra vänner och familj, och vi spelar videospel mot konkurrenter runt om i världen, alla på olika enheter och ofta samtidigt.

Det är bra, men EA8500 kommer också att fungera bra för små företag och avdelningar. Vid ett listpris på $ 279,99, förväntar jag många av dessa höghastighetsroutrar för att visa upp på kontor.

 Berättelser

Chorus meddelar gigabit-hastighet bredband över Nya Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm uppnå 1Gbps sammanlagda hastigheter i levande 4G-nät testet

Samsung och T-Mobile samarbetar på 5G prövningar

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”