? Libre slutligen att gå online

Under 2011, inte långt efter Dokumentet Foundation tillkännagav sin Open gaffel, Libreoffice gruppen sade också att det skulle erbjuda en onlineversion av Libreoffice. Fyra år senare, ser det ut som vi äntligen kommer att få “Libreoffice Online” (lool).

100% dokument trohet mellan Libreoffice skrivbordet och Libreoffice Online,. Collaborative redigering med flera samtidiga användare och markörer,. Alla Writer, Calc och Impress stöd stöds fil-typer,. Initialt kommer att innehålla en grundläggande HTML5 användargränssnitt.

Libreoffice Online äntligen, men förvänta dig inte att se det förrän 2016. Libreoffice, den bästa öppen källkod kontorsprogram, som länge har kämpat Microsoft Office, kommer att ta på Google Docs och Office 365 i denna inkarnation. Du kan fråga, behöver vi verkligen behöver en annan online Office-paketet? Libreoffice supportrar skulle säga ja, eftersom det kommer att vara den enda som fullt ut stöder infödda Open Document Format (ODF).

ODF är en organisation för främjande av strukturerad information Standards (OASIS) och ISO-dokument standard. Den är utformad både för att vara öppen och inte har några band till ett ägarbolag. Under årens lopp har det också blivit standard för Förenade kungariket för all sin officiella, delbar documents.While både Microsoft och Google support ODF, har åtagit sig att det på det sätt Libreoffice är varken.

Lool skapas av IceWarp, ett open-source groupware företag och samarbeten, ett programvaruföretag som erbjuder Libreoffice stöd. IceWarp kommer att leverera finansieringen medan samarbeten och öppen källkod, kommer att ge de tekniska kotletter och arbetskraft. “Det är underbart att gifta IceWarp vision och investeringar med vår passion och kompetens för Libreoffice utveckling”, säger Michael Meeks, VP av samarbeten produktivitet. Meeks utvecklat proof of concept tillbaka under 2011 och kommer att övervaka utvecklingen av Libreoffice Online.

Den nya Libreoffice kommer att ha följande egenskaper

Själva projektet kommer att ledas av den Document Foundation, precis som Libreoffice är närvarande. Detta projekt kommer att utarbetas på samtidigt som samarbeten senaste Libreoffice projekt, Libreoffice för Android.

Lool dock kommer att släppas som en Linux-server program. Programmet kommer också att bygga på IceWarp Server lättviktsdokumenthanteringsfunktioner. En fördel med detta tillvägagångssätt är att, till skillnad från Google Docs eller Office 365, kommer företagen att kunna köra sin egen server i stället för att behöva lita på en tredje part med sina dokument.

När de två företagen uppger i sin gemensamma pressmeddelandet, “Även om det finns flera molnbaserade lösningar som kan redigera infödda Office-format med olika grad av kompatibilitet, ger ingen av dem samma kärnvärden och format kompatibilitet som Libreoffice …. En annan utmaningen är att samarbete online marknaden är under en stram inlåsning i och alla befintliga kommersiella API erbjudanden är bara ett fönster till en leverantör som ägs molntjänst. ”

Användare kommer att arbeta med Lool med hjälp av en HTML5-gränssnitt med alla moderna webbläsare. Att köra den, måste du också ha JavaScript aktiverat.

31 sätt att förbättra din iPhone batteritid, för företag, till mobila enheter om blir irrelevant, Tio skäl att ändå överväga en grundläggande flip-telefon i dagens smartphone världen

Det är de goda nyheterna. Nu, för de dåliga nyheterna.

Den första utgåvan av lool väntas inte förrän i början av 2016. Koden kommer att finnas tillgängligt innan dess naturligtvis, men du kommer att vara på egen hand så långt som att få det att fungera. Som Meeks förklaras i Tekniska anmärkningar för lool “Libreoffice Online är bara början, det finns en hel del som återstår att göra, och vi uppskattar hjälp med det som vi utför under det kommande året.”

Ändå är det verkar som Lool äntligen verkligen på väg. Jag för en, ser fram emot att använda den.

 Berättelser

Den bästa öppen källkod kontorsprogram, Libreoffice 4.4, blir ny release, Libreoffice för Android kommer snart, Google Drive tillägger ODF stöd, Voice Search för Android, och app uppladdning för iOS, Storbritannien gör ODF sin officiell standard dokument format, Office för att slutligen fullt stöd ODF, Open XML och PDF-format

Bank;? CommBank partner med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech, innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Collaboration; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Apple, vill det eller inte, Apple verkligen har den “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik

? CommBank samarbetar med Barclays för mobila betalningar, innovation fintech

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Gilla det eller inte, Apple verkligen har “mod” som krävs för att dumpa föråldrad teknik