Låsa Googles Lotus Notes möjlighet

Det finns 150 miljoner Lotus Notes-användare över hela världen, och många av dem är främsta kandidaterna för molnbaserade alternativ – en prospektering möjlighet säljteam på både Google Enterprise och Microsoft Online Services är väl medvetna om.

Men även om Google Apps kan ersätta e-post och dokumentdelning kapacitet Notes, saknar ett arbetsflöde komponent – en viktig ingrediens i många befintliga Notes-program som företag har utvecklats under åren. Det saknas komponent har gett ett lämpligt tillfälle för RunMyProcess, en start baserad i Paris, Frankrike, som erbjuder en integration och processdesign plattform för molnapplikationer, och har just avslutat sin första omgången av satsningen finansiering.

Ett stort antal av sina kunder – fördelade över Europa, Sydamerika och Asien – migrerar till Google Apps från Lotus Notes. RunMyProcess ger lim som binder på plats ansökan data i ett Google-kalkylark eller fortskrider ett dokument genom en godkännandeprocess. På grund av sitt fokus på att iscensätta processer där människor interagerar med dataflöden, har RunMyProcess huggen ur en distinkt nisch för sig i jämförelse med andra leverantörer moln integration, som har tenderat att fokusera på att automatisera informationsutbytet. Det kan visa sig vara en fertil tonhöjd. Som grundare och VD Matthieu Kram sa till mig: “Mycket få saker är end-to-end automatiserad inom ett företag sammanhang.”

Andra användningsområden är att lägga integrationsmöjligheter för att hjälpa länk Oracle CRM Ondemand till Google Kalender eller applikationer på premissen. RunMyProcess har idag kontakter till omkring 100 program eller resurser i sin delade bibliotek. Eftersom plattformen är molnbaserad och flera hyresgäster, nya kontakter är tillgängliga för alla kunder så snart de läggs till i biblioteket.

Lotus Notes migration ger största möjlighet på grund av den enorma storleken på den installerade basen och vikten av arbetsflödet i de mycket samarbetstillämpningar företag har byggt på plattformen. Bristen på inhemska processdesignmöjligheter sätter Google Apps en konkurrensnackdel jämfört med Microsoft BPOS med dessa kunder, men tillägg av RunMyProcess vänder tabeller genom att lägga till en moln infödd alternativ som är mycket lättare att implementera och använda än Microsoft Sharepoint. Start bildar partnerskap med Google Apps-återförsäljare för att hjälpa den att låsa upp möjligheten.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis