Kompetensbrist Risker NBN fördelar: NetApp

bristen på IT-kompetens kan begränsa nyttan av Australien National Broadband Network (NBN), enligt Peter O’Connor, lagring säljaren NetApp vice VD för Australien / Nya Zeeland och Asean.

Peter O’Connor (Credit: NetApp)

“Resursen färdigheter i det här landet är extremt ytlig och få grundare,” O’Connor berättade media och analytiker i Sydney igår, ekande senaste kommentarerna från ANZ Chief Information Officer Anne Weatherston och TechnologyOne styrelseordförande Adrian Di Marco.

“När man tittar på en utbyggnad som NBN, är det inte kommer att vara kompetens att dra nytta av denna investering”, sade han.

O’Connor lägger skulden stadigt vid foten av universiteten att koncentrera sig på full betalande utländska studenter, som återvänder till sitt hemland efter examen.

“Det är som orsakar outsägligt skador på vår bransch”, sade han.

Bristen färdigheter kommer vid en tidpunkt då Australien är att se massiv tillväxt i behovet av kompetent IT-personal.

Värdet av datalagring hårdvara levereras i Australien av alla större leverantörer ökade 61 procent mellan 2009 och 2010, enligt O’Connor. Hans eget företag upplevde en 32-procentig ökning av bokningar i 2010-11. NetApp tecknat 221 nya kunder i Australien och Nya Zeeland med noll avgång, med 58 procent av denna försäljning kommer genom kanalen.

Det påminner mig lite av dotcom tid “O’Connor sade, med massor av nystartade företag, snabb tillväxt och potential för plötsliga misslyckanden.” En hel del av densamma kommer att hända här “, sade han.

NetApp också se en “stor ökning” i sin dragkraft, med systemintegratörer, särskilt de som tjänstgör regering och militära kunder såsom CSC och Lockheed Martin.

Att bidra till att lösa kompetensbristen, att NetApp förhandlar med RMIT University i Melbourne och Canterbury University i Nya Zeeland gör NetApp certifieringsutbildning tillgängligt som en del av sina grundutbildningar.

Efterfrågan på akademiker med NetApp efterförsäljnings certifieringar är nu så stor att ingångslöner för $ 110.000 till $ 120.000 erbjuds.

O’Connor hoppas att fler universitet kommer ombord.

På frågan om NetApp skulle uppmuntra andra lagringsleverantörer för att skapa liknande program, var O’Connor svar avvisande. “Jag bryr mig inte vad dessa killar gör.”

NetApp nyligen gjorde tredje plats i BRW: s 50 bästa ställena att arbeta lista, något som O’Connor säger är “lite tråkigt, vi var först förra året och andra året innan.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer