“Ingen överhängande förlust av data” förväntas, säger Megaupload värd

Det har varit inte bara en timorous tid för Megaupload kunder, men en av förvirring också.

Det var allmänt rapporterade förra veckan att de amerikanska federala åklagare hade försökt ta bort den stora mängd data som lagrats om Megaupload-ägda servrar. Sedan var det underförstått att eftersom Megaupload räkenskaper frystes, hosting räkningen kunde inte betalas ut och att de webbhotell skulle torka data. Tidslinjen reviderades ned till “åtminstone två veckor” tidigare på söndagen.

Ett nytt uttalande från en av Megaupload s webbhotell, Carpathia, sade att när det gäller den “disposition av Megaupload servrar och Megaupload kunddata”, skulle det hålla bort någon åtgärd på obestämd tid tills en lämplig upplösning hittas.

I ett uttalande som mottagits från Brian Winter, Chief Marketing Officer på Carpathia, en av Megaupload s webbhotell

Carpathia Hosting har inga omedelbara planer på att reprovision några eller alla av de Megaupload servrar. Detta innebär att det inte finns någon överhängande förlust av data för Megaupload kunder. Om denna situation förändras, kommer Carpathia publicera ett meddelande minst 7 dagar i förväg reprovisioning eventuella Megaupload servrar på Carpathia.com och MegaRetrieval.com.

Data förblir i besittning av Carpathia. Det är underförstått att de amerikanska myndigheterna kopierade några av uppgifterna, men fortsätter att arbeta i ett försök att få fysisk tillgång till uppgifterna.

Carpathia denna vecka slog ett samarbete med Electronic Frontier Foundation (EFF) som en del av arbetet med att söka återvinning av data för Megaupload användare. Användare med uppgifter om Carpathia servrar — under förutsättning att användaren äger upphovsrätten — bör bege dig till MegaRetrieval.com som sin bästa alternativet.

Vad är dock oklart är hur Carpathia kan faktiskt hjälpa. Det sade i ett tidigare uttalande att det “inte har, och har aldrig haft tillgång till innehållet på MegaUpload servrar och har ingen mekanism för något innehåll som bor på sådana servrar till Megaupload kunder.”

Jag har nått ut för ytterligare kommentarer i ett försök att klargöra några punkter.

Megaupload / FBI.

Här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone

Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning

Mellan raderna: Megaupload data säkra för “åtminstone två veckor”, Megaupload uppgifter “att förstöras”: Kan FBI svep på fildelare, Filesonic luckor:? En annan fildelnings plats biter i gräset, Fileserve luckor i ljuset av fil delningen site tillslag

Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

CBS News: Populär fildelning webbplats Megaupload stängdes, Megaupload Anonym hacker vedergällning, vinner ingen, FBI laddar Megaupload operatörer med piratkopiering brott, tjänstemän ta $ 42.000.000 i Megaupload tillgångar, Vad Megaupload grundare kommer att förlora

iPhone, här är vad Android ägare gör när Apple släpper en ny iPhone, iPhone, Hur säkert torka din iPhone för återförsäljning, hårdvara, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg, Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner