Informationen diet

Clay Johnsons kommande nya bok “The Information Diet” är mycket lägligt: ​​Jag är säker på att många människor har gjort nyårslöften att vara mer disciplinerad om deras online-aktiviteter, men är inte säker på hur man kontrollera sin lust för digital tillfredsställelse. Nu är vi alla tillbaka i arbete i det nya året praktiska strategier för att använda tiden mer effektivt är viktigt för att kunna uthärda.

Jag var glad när O’Reilly Publishing erbjöd mig ett recensionsexemplar förra månaden, som jag tänkt tillbringa den sista veckorna av 2011 i stort sett offline och tänka igenom hur man kan vara mer effektiva i användningen av min digitala konsumtion och interaktioner i år. Johnson var en tidig grundare av Washington DC-baserade Internet strategi och teknologi Blue State Digital, som skapade den mycket framgångsrika varumärke och insamlingar apparat för presidentvalskampanjen Obama Biden och andra demokratiska politiska kandidater.

Även Johnson lämnade Blue State i början av 2008 han är helt klart en politisk djur, vilket ger en DC insiders vy av två amerikanska politiskt parti maskiner manipulation och översvämning av online-medier i boken. Under sin tid i politiken lärde han att “… mediaklass runt USA: s federala regering och nationella nyheter har lite intresse för att ge dig den offentliga sektorn att informera dig -. De är intresserade av att sälja reklam”

Information Diet “är en lättillgänglig, USA-centrerad läs- och täcker ett brett duk av idéer och historiska sammanhang innan fokusera på vad Johnson tror och rekommenderar utgör en sund informations diet. Denna synpunkt är mycket vad du kan förvänta dig från den mysiga liberala kotteri runt O’Reilly (Tim, inte Bill Fox News personlighet …) och värdiga organisationer som kod för Amerika och Sunlight Foundation diskuteras tillsammans med Tim O “Reilly: s arbete på saker som betyder” principen. Om detta kartor till dina politiska åsikter du kommer att känna mycket valideras, men låt inte detta perspektiv skjuta du om dina politiska perspektiv är olika – Johnson är även hand. Karl Rove får beröm vid ett tillfälle, och diskussionen är mycket mer om konsekvenserna politiska apparaten och propaganda driver har på dig än om partisan innehåll.

Även om “Informations Diet” är “ett fall för medveten konsumtion maten / information analogi är lite misstänkt. På frågan om online-innehåll gårdar och länkbete Johnson är mycket stark

Parallellerna mellan hur vår media har förändrats och hur jordbruket förändrats är uppenbart om man tittar noga: vad som hände med bönder som händer med journalister. Vad hände med vår kost som händer med våra nyheter. Och precis som med vår mat, det finns inte mycket vi kan göra åt det, dragningen av att leva med rikligt utbud är alltför stark och alltför fördelaktigt, att slåss. I stället har vi att förstå hur man klara sig i en värld med olika regler.

Han gör också ett bra jobb med att artikulera våra neophiliac tendenser som vi betar på nätet (A neophiliac är en personlighetstyp som kännetecknas av en stark affinitet för nyhet).

I hjärtat av hjärnan stimulans förstärkning är en signalsubstans som kallas dopamin.

Dopamin får oss att söka, som ger oss anledning att få mer dopamin, som ger oss anledning att söka mer. Att skaka du känner när du får en ny e-post i inkorgen, eller höra ljudet av din mobiltelefon är ding? Det är dopamin, och det sätter dig i en frenesi. Detta används för att vara till hjälp: vår dopaminsystem hjälpt oss, som art, att hitta resurser, skaffa sig kunskap och innovation. Men i en tid av överflöd, det finns nya konsekvenser.

Dopaminreceptorer sätta oss ofta i en slinga. Med alla ingångar som finns tillgängliga för oss i dag-alla olika platser där meddelanden kommer om: våra e-postlådor, våra textmeddelanden, våra olika sociala nätverk feeds, och bloggar att läsa-våra hjärnor kasta oss in i en skenande slinga där vi är inte kunna fokusera på en given uppgift till hands. Snarare fortsätter vi att driva nya dopamin förstärkning från störtflod av anmälningar leds vårt sätt.

När det gäller talan förståelse för “hur man klara sig i en värld med olika regler” för informationskonsumtion boken är stark på idéer (Hitta kortfattad primär information undvika bekräftar och förstärker din befintliga fördomar och blir distraherad av underhållning, för exempel) men en lite ljus på taktik.

För att vara rättvis hur vi disciplinera vår information konsumtion är mycket innehålls till våra individuella behov kring arbete och forskning, och “Informations dieten” gör diskutera fokus och bättre hantering tid .. men själva proteinet i Johnsons “infovegan” innehåll sandwich är lite gles … och som bönföll att delta i en community och meetups runt boken med din tidsbesparande tips är lite motsägande.

Samverkan; Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, Apple ger iWork samarbetsfunktioner, samarbete, Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack, rörlighet, brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze

Johnson har samlat en massa program för en sund informations diet på boken webbplats som syftar till att hjälpa dig återta tid. Bara installera dessa och aldrig använda dem kommer att göra någonting naturligtvis … från webbplatsen

Varnas dock att installera mjukvara och konfigurera inställningar för en sund informations kost är viktigt, om inte grundläggande att inrätta ett informations kost för dig själv, de är inte hela bilden. Precis som att rensa ut ditt kök och kasta ut skräp-mat är bra om du vill gå ner i vikt – det är inte tillräckligt om, när du gör det, du bara äta snabbmat varje måltid. En hälsosam informations kost handlar inte om att installera programvara, det handlar om att ändra vanor.

Jag däribland några av Johnsons idéer och programvara rekommendationer i min rutin för de närmaste veckorna och hålla ett vakande öga på hur jag använder digitala medier. Filtrera information Effektivitet är en mycket stor affär i år och det är allt för lätt att bli fascinerad av en länk och gå igenom en tid maskhål, tillväxt timmar senare med din att göra-lista för dagen orörda …

Övergripande rekommenderar jag boken – trots att lite oorganiserat det är en bra läsning på flera nivåer för individen och har gott om tankeväckande idéer och koncept för att idissla över: vi håller på att invaderas av informations alternativ och allt behöver all hjälp vi kan för att få vår tid tillbaka under kontroll.

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Apple ger iWork samarbetsfunktioner

Microsoft att nötkött upp Skypes gruppsamarbete förmåga att ta på Slack

Brasilianska regeringen skulle förbjuda Waze