Handla Me klockor dess baksida som mobila överspänningar

Jon Macdonald, vd för Nya Zeeland online-marknaden Trade Me, har sagt att över 40 procent av besök i landets dominerande handel hemsida nu kommit på mobiltelefoner och surfplattor, och räknar med att den starka tillväxten fortsätta.

Men skiftet innebär att handels Me måste hålla ett öga på nya mobila störande som försöker äta bolagets lunch.

“Migreringen av online-aktivitet för mobila enheter är både en möjlighet och ett hot mot oss”, sade han i handel Me årsredovisning (PDF), släpptes igår.

Det är en möjlighet i att det öppnar upp nya affärsmodeller och framtidsutsikter, och ökar den tid de tillbringar på nätet. Och det är ett hot i att övergången till mobil ger också öppningar för våra konkurrenter, och sätter press på en del av vår intäktsbas.

Att trycket faller på visa reklam i synnerhet där annonsörerna inte kommer att betala så mycket för mobilplaceringar, sade han.

Macdonald sade att under loppet av året, har Trade Me vidtagit ett antal åtgärder för att utöka sin närvaro på olika plattformar. Det har släppt en iPad-app fokuserade på “soffan handel” och leverera en bättre köpupplevelse, och lanserade dedikerade iPhone och iPad apps för Trade Me Property.

Det inkluderar skräddarsy handels Me Property iPad app för att leverera vad han kallade en “lyxigare, Magasinet upplevelse” att Macdonald sagt är omöjligt på en stationär eller bärbar dator.

Handel Me har även levererat program för Samsung och Panasonic smarta TV-apparater, stora uppgraderingar till sina Android-appar, och utökat sin smartphone-optimerad webbplats.

“Under det kommande året kommer vi att ytterligare bygga ut vår svit av mobila produkter för att utnyttja de möjligheter vi ser, och försvara sig mot hot från konkurrenter”, säger Macdonald.

Trade Me växte nettovinst efter skatt med 4 procent jämfört med föregående år för året som avslutades 30 juni 2013, till NZ $ 78.600.000. Omsättningen ökade med 15 procent jämfört med föregående år och NZ $ 164.100.000.

? Reliance Jio rocks indiska telekom med data och fri röst billiga

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

Telekomföretag;? Reliance Jio rocks indiska telekom med data billiga och fri röst, Cloud,? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar, SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, e-handel, PayPal utökar samarbetet med Mastercard

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

PayPal utökar samarbetet med Mastercard