Handel grupp uppmanar USA-Kina samarbete på cyber

En amerikanska handelsgrupp uppmanar USA och kinesiska regeringarna att arbeta tillsammans med cyberfrågor, eftersom företagen ofta blir måltavla för onlineattacker.

En Reuters rapport måndag citerade John Frisbie, ordförande i US-China Business Council, som sade: “Vi skulle helt enkelt säga att det är dags för regeringarna att arbeta på det vi vet att företagen konstant mål för [hackare”] ansträngningar att. komma in i deras system globalt. ”

“Vad vi säger är det blir ett problem, ett allvarligt problem. Vi vill se de två regeringarna försöker att arbeta på det tillsammans och se om det kan behandlas oberoende av källan och vi uppmanar dem att göra så … det här året “, tillade Frisbie, som hoppades de två regeringarna kommer att hålla en ordinarie toppmöte mellan ledarna.

USA-Kina Business Council är en ideell organisation som består av cirka 240 amerikanska företag som har verksamhet i Kina. Medlemsföretagen är Microsoft, Apple och Motorola Solutions.

Att få båda parter vid samma diskussion tabell kan vara svårt i ljuset av de senaste händelserna ändå. Förra veckan var den kinesiska regeringen anklagas för att lansera cyberattacker på amerikanska företag. Den senaste innebär, The New York Times, som sagt sitt nätverk var “ständigt attackerad” av kinesiska hackare som har infiltrerat datorsystem och förvärvade lösenord för sina reportrar och andra anställda.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund