? Hackare mål Queensland premier avdelning

Statliga och federala myndigheter undersöker en cyberattack på Queensland Institutionen för Premier och kabinettet efter det framkommit en anställd hade hans konto kapat.

E-postkontot Premier Annastacia Palaszczuk generaldirektör, David Stewart har blivit hackad och används för att cirkulera falska e-postmeddelanden i hans namn som innehöll ett skadligt virus.

En regeringstalesman bekräftade med AAP på fredag ​​morgon som skadliga e-postmeddelanden hade cirkulerat och Queenslands Chief Information Officer Andrew Mills hade faktiskt kallas för polisen.

Queensland Regeringen arbetar också med det australiensiska Cyber ​​Security Centre “talesmannen sade.” Skyddsåtgärder har stärkts ytterligare inom Queensland regeringen att säkerställa högsta säkerhetsprotokoll finns.

Talesman skulle inte säga vilka delar av regeringens IT-system hade äventyrats och Palaszczuk berättade Courier-Mail det var osäkert om viruset orsakat någon skada, eller om filerna äventyras.

Den lokala publikation visade också statens Department of Tourism upplevt ett brott, med båda attackerna tros ha börjat förra onsdagen.

De personliga uppgifter om tusentals studenter utsattes i november, på grund av en cyberattack som drabbade TAFE Queensland databas, påverkar Institutionen för utbildnings hemsida också.

Delstatsregeringen spelade ner händelsen, med Mills kalla det vid den tidpunkt då en “låg nivå” säkerhetsöverträdelse.

Queensland justitiekansler Yvette D’Ath insisterade också att cyberattack inte avslöja något som inte skulle vara tillgängliga i en telefonbok, notera att överträdelsen inte avslöja känslig information såsom ekonomi eller kreditkortsuppgifter.

Vid den tiden hade Queensland polisen ett uttalande via Cyber ​​Security kriminell grupp, varnar Queenslanders av en ökning av bedrägerier, i synnerhet malware-baserade attacker, uppmanar företag och privatpersoner att hålla på sin vakt.

Attacker polisen hade sett ingår malware och Ransomware attacker, samt nätfiske och andra hacking metoder för att utföra dokument stöld. Det sade också att cyberattacker på företag och myndigheter nyligen hade inträffat men kunde inte bekräfta med webbplatsen vilka organ på grund av integritetsskäl.

I april, Australiens premiärminister Malcolm Turnbull ägde upp till attacken mot Australian Bureau of Meteorology (BOM) som blev offentligt i december, om att avdelningen av parlamentariska Services drabbats av en liknande attack i det förflutna.

BOM förblev tystlåtna om säkerhetsöverträdelse när den undersöktes med frågor under en senatkommittén utfrågning tillbaka i februari.

“Jag kan säga några saker, är det första att det inte har förekommit några säkerhetsrelaterade störningar i vår leverans av tjänster till våra IKT-system alls – det är det första,” BOM vd Rob Vertessy sade vid den tidpunkten.

Det andra är att det är välkänt i hela internet och de system som vi alla löper i regeringen och näringslivet att det finns en rad aktörer hot där ute som kräver gradvis förbättrade säkerhetstillstånd för dessa organ för att minimera riskerna för kränkningar.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

Det rapporterades också i februari att telefonen, internet och e-postsystem på västra Australiens Riksdagshuset gick ned till följd av en cyberbrott, med personal på statens Riksdagshuset berättade via ett internt meddelande att en trojan hade trängt sin IT nätverk.

med AAP

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund