? Google köper mobil gränssnittsdesign fast Pixate, gör sin programvara gratis

Google har förvärvat Pixate, en tillverkare av programvara som hjälper utvecklare bygga mobila prototyper som körs på iOS och Android.

Google har förstärkt sin design team med förvärvet av appen prototyper företaget, dess andra efter förra årets köp av RelativeWave, företaget bakom Form.

“Vi är glada att meddela att Pixate har gått Google! Pixate bidrar till vårt pågående arbete med att utveckla ny design och prototyper verktyg, inklusive Form 1,3” Google sade i ett meddelande på onsdag.

Google kan utforma ren Android allt vill men verkligheten är att hantera en konsekvent användarupplevelse är väldigt lik vallning katter givna hårdvarupartners har alla sina egna överlägg.

Y-Combinator-baserade företaget Pixate dök upp i 2013 som en iOS-bara UI design plattform, och använde en tidig investering runt för att utöka sin räckvidd till Android-utvecklare också. Dess ursprungliga planen var att få en snabb iteration av banan till inhemska program, och minska antalet timmar utvecklare tillbringade i Adobe Photoshop och Xcode.

Företaget kommer nu att gå med i Googles team som ansvarar för materialdesign, som har rullat ut till Android och andra webb-produkter under det senaste året.

Google beskriver Pixate som en “visuell prototyping plattform” för att skapa kompletta app prototyper som körs native i iOS och Android, liksom bearbetning av realistiska koreografe interaktioner. Det används också för att samarbeta över produktteam genom att dela dessa erfarenheter på olika enheter.

Samtidigt är Googles Form 1,3 prototyper kit bara iOS och vänder sig till “avancerade designers som vill bryta mark på nya typer interaktioner, gester och animationer på enhet”.

Vi presenterar övergången till Google, Pixate VD och medgrundare Paul Colten sade hans företag programvara är en integrerad del av arbetsflödet för tiotusentals designers idag men med förvärvet planerar att nå miljontals produktteam över hela världen.

Lyckligtvis för designers som använder Pixate kommer Google inte att ta död på tjänsten. Istället OS X och Windows-skrivbordet app för att skapa prototyper, Pixate Studio, kommer att vara gratis, medan Google uppmuntrar designers att flytta till Pixate molnet, som kommer att debiteras på $ 5 per designer per månad, eller $ 50 per designer per år.

Pixate användare som hade betalat för studion licens kommer att få en $ 150 kredit mot en Pixate moln konto, medan övergången till Google ser avlägsnandet av tidigare ledigt moln nivå. I dess ställe Google kommer att införa en 60-dagars Pixate moln rättegång.

Läs mer

? TechnologyOne tecknar AU $ 6,2 affär med jordbruk

Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplats?

Söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner

Pixate höjer $ 3,8 miljoner för integrerade mobilapp UI, Google ger Android en ansiktslyftning, ange “materialdesign

Enterprise Software;? TechnologyOne tecken AU $ 6,2 affären med jordbruk, Samverkan, Vad är organiserande princip i dagens digitala arbetsplatsen,? Enterprise Software, söt SUSE! HPE hakar sig en Linux-distributioner, Enterprise Software, Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september

Apple att släppa iOS 10 den 13 september, MacOS Sierra den 20 september