? Google bekräftar ny Linux hål inte en stor sak för Android

Rubrikerna gjort Perception Point -reported Linux och Android säkerhetsproblem, aka CVE-2016-0728, låter hemskt. Till exempel “Zero-Day Fel hittades i” Linux Kernel “blad Miljoner utsatta.” Ah … inte så mycket, mer som tusentals. Kanske.

Faktiskt, denna Linux zero-day säkerhetsbrist var mestadels ofarliga. Nu, Google, har avslöjat, som väntat, på Android denna säkerhet “hål” var mer av en säkerhet “läcka.

Adrian Ludwig, Android ledning säkerhetsingenjör, skrev på Google+ att Google tog problemet på allvar. Andra Google källor tillade att de gjorde det eftersom de var medvetna om problemet via uppströms Linux-kärnan säkerhetsgruppen. Perception Point, som hade hävdat att “sårbarhet har konsekvenser för … 66 procent av alla Android-enheter (telefoner / tabletter).” hade inte brytt sig om att berätta om problemet.

Lyckligtvis, på grund av den uppströms arbete Linux laget, Google var redo med en patch. Ludwig skrev: “Vi har förberett en lapp, som har släppts till öppen källkod och tillhandahålls till partners i dag Denna patch kommer att krävas på alla enheter med en säkerhetskorrigering nivå 1 mars, 2016 eller högre..”

Ja, innebär att det är inte ute ännu men Android-användare förmodligen inte behöver det ändå. Ludwig tillade: “Vi tror att några Nexus-enheter är sårbara för exploatering av 3: e parts applikationer. Vidare enheter med Android 5.0 och senare skyddas, eftersom Android SELinux policy hindrar tredje part från att nå den drabbade koden. Även många enheter som kör Android 4.4 och tidigare inte innehåller den sårbara koden infördes i linux kernel 3.8, eftersom dessa nyare kärnversioner inte vanliga på äldre Android-enheter. ”

Sist men inte minst, Google “nu undersöker påståendena om betydelsen av denna fråga till Android ekosystemet. [Men] Vi tror att antalet Android-enheter som berörs är betydligt mindre än vad som ursprungligen rapporterats.”

Tror du?

En mycket allvarligare Android säkerhetsproblem är att en tredjedel av Android-användare inte bryr sig om att använda ett lösenord för att säkra sin lockscreen.

Allvarligt, det finns verkliga säkerhetsproblem på Android och Linux. Alla operativsystem har dem. Men, innan skrikande att säkerhets himlen faller, låt oss se till att det finns ett verkligt problem innan du flyger in i en panik.

 Berättelser

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Kostnaden för Ransomware attacker: $ 1 miljard år, Chrome och börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra, det Hyperledger Project växer som gangbusters, Nu kan du köpa ett USB-minne som förstör allt i sin väg

Hur fixar den senaste Linux och Android noll dag fel, Major säkerhetsbrist som finns i Intel drivrutinen, Android säkerhet: Nästan tredjedel av ägarna inte använder en lockscreen lösenord

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund