Framtiden för indiska tech rekrytering

En intressant intervju med Vikalp Sahni, CTO på online reseföretag Goibibo, indiska hemsida campushash (som förbinder praktikanter med företag) anger det sätt som världen av teknik rekrytering pågår.

Sahni tillfrågades vilken väg han lutade vid bedömningen en kandidat CV. Hans svar var att “det mest föredragna sättet att bedöma någons kodning förmågor för oss har varit Github / Launchpad / bitbucket begår. Det är ett stort plus om en praktikant har arbetat med open-source projekt och har drivit testad kod till kärnan projekt repo . en persons projekt / program ger en bra bild av hans / hennes kunskap och likings. ”

Dessutom föreslog Sahni att aspiranten kodare deltar också hackathon, eftersom det tillåter dem att möta stora utvecklare från hela branschen, ökar deras kunskapsbas och deras nätverk, och ger dem en potentiell inblick i vad världsklass utvecklingsarbete ser ut.

Med andra ord, inte längre är en guldkantad CV med bra betyg och andra beröm och certifikat kommer att få dig en förstklassig jobbet i världen för kodning. Ingen större tech-rekrytering orakel än Google verkar redan ha förbundit sig att denna filosofi.

Laszlo Bock, chef för People Verksamheten i Google, i en intervju med The New York Times sade: “En av de saker som vi har sett från alla våra data kras är att GPAs är värdelösa som ett kriterium för att anställa, och provresultat är värdelös – ingen korrelation alls med undantag för helt nya college grads, där det finns en liten korrelation Google ökänt för att be alla för en utskrift och GPAs och provresultat, men vi gör inte längre, om du inte är bara ett fåtal. år i skolan. Vi fann att de inte förutsäga någonting. ” Idag, Google sätter in lag där 14 procent av dem är ibland består av människor som aldrig har gått på college.

Google används också för att ställa djävulskt svåra kluriga, men Bock säger att även de har varit djupt sixed. “De har inte förutsäga någonting. De tjänar i första hand att göra intervju känna smart”, säger Bock. Istället Google, enligt artikeln, är att använda en “stor data” inställning till uthyrning och förvaltning, där en hel avdelning ägnas åt “folk analys”.

Så hur ett företag framgångsrikt mäta vilka anställda att anställa? Ett sätt är att få dem att spela spel som ett företag som Knack har byggt, som mäter kreativa och kognitiva förmågor och social och emotionell intelligens – och genom gruv detta “beteende big data” kan räkna ut vem som är bäst lämpad att vara en chef, ingenjör eller innovatör.

Denna förändring skulle kunna kasta oss in i en bit av en tizzy. Indien är till stor del en värld där konceptuellt tänkande är frånvarande, och lära sig utantill är en föredragen medium. Även om detta är bra för att begå multiplikationstabellen i minnet, är det ett stort handikapp när internalisera mer komplexa begrepp.

Med andra ord behöver vi förmodligen både en pedagogisk översyn samt ett sätt att rensa oss av våra dåliga vanor till fullo anamma detta mer demokratiserad värld att anställa rå tech talang.

Men för dem som antingen vägrar eller inte kan spela med de fastställda reglerna, företag som Goibibo och Google är himlen sänt möjligheter att kringgå vår brutna utbildningssystem och förverkliga vår sanna potential.

Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barnets

MapR grundare John Schroeder steg ner, COO för att ersätta

Tech Industry, Zuckerberg under eld: “Facebook fel att censurera berömda Vietnam pic av napalm barn, stora datamängder, MapR grundare John Schroeder avgår, COO att ersätta, After Hours, Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar; Tech Industry, British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott

Star Trek: 50 år av positiv futurism och djärv social kommentar

British Airways passagerare inför kaos på grund av IT strömavbrott