? Företag vänder sig till managed services för IT-säkerhet stöd

Många företag flyttar till outsourcing sin IT-säkerhet främst på grund av kompetensbrist som för närvarande finns inom IT-sektorn, som enligt Dimension Data Australien säkerhet general manager Alastair MacGibbon, är ett “kroniskt problem” inom IT sysselsättning.

“Vi ser en förskjutning mot managed services Även i mycket stora organisationer -. Där traditionellt typiskt har en stor IT-säkerhetspersonal och har råd att betala ganska bra lön – har svårt att fylla dessa positioner”, sade han.

MacGibbon förklarade att hantera IT-säkerheten internt ofta kan vara en svår uppgift, som kräver folk att ha både tekniska och affärsmannaskap.

Roller inom IT-säkerhet kan inte bara vara tekniskt, de behöver för att kunna prata med verksamheten, och det tar en annan typ av person att prata tekniska och affärsmässiga, eftersom de är oftast översättaren mellan hur du definierar detta problem tekniskt och sedan formulera det till ett företag för att motivera ROI eller risk “, sade han.

Som en återspegling av denna förskjutning, sade MacGibbon Dimension Data snabbast växande företag för närvarande sitt förvaltade säkerhetsbranschen.

“Företagen är snabbt inse att det tar flera bitar av teknik för att köra IT-säkerhet, och ofta, inte alltid fungerar, så du behöver människor att hantera det för dig när du svarar på hoten”, sade han.

Kurt Hansen, Check Point ANZ vd, sade Nya Zeeland företag är ledande vägen genom att anta en hanterad tjänst förhållningssätt till IT-säkerhet.

Vi säljer mycket mer till de hanterade tjänsteleverantörer runt vilken brandvägg gör du använder, vilken arkitektur använder du, än vad vi är till slutanvändaren “, sade han.” Jag tror på grund av mindre skala på marknaden, de kan ha skiftat det snabbare.

Säkerhet, FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän, säkerhet, WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål, säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiseras för cyber -emergency svar av regeringen vakthund

MacGibbon dock varnade för att företag inte behöver outsourca sin IT-säkerhet helt, men sade att han ser många anta en hybrid strategi.

“Sättet att göra det är att skala och använda människor över mer än ett företag. Men det betyder inte att du lägger ut alla dina säkerhetsfunktioner. Det betyder inte att du inte har någon IT-säkerhetspersonal. Det betyder, uppriktigt sagt, du har dessa människor, de riktigt smarta affärsmän som kan hjälpa till att identifiera riskerna i verksamheten, formulera det, och sedan köpa dessa färdigheter i “, sade han.

FBI gripanden påstådda medlemmar av Crackas med inställningen för att hacka amerikanska Gov’t tjänstemän

WordPress uppmanar användare att uppdatera nu för att åtgärda kritiska säkerhetshål

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund