“Enterprise fanboys” push tillbaka på TechNet prenumeration avstängning

Microsofts abrupt beslut att avsluta sitt TechNet prenumeration program har inspirerat stift.

En online petition på Change.org, “Fortsätt TechNet eller skapa ett prisvärt alternativ till MSDN” har nu samlat mer än 5000 underskrifter. Och flera Microsoft MVP har uttalat sig till stöd för denna framställning också.

Hur Technet abonnemang har förändrats genom åren

Efter 15 år har IT-proffs vuxit till kärlek sina TechNet Pro abonnemang. För en mycket blygsam kostnad får du tillgång till en guldgruva av affärsfokuserade Microsoft programvara, inklusive Windows, Office och nästan varje serverprodukt Microsoft fartyg.

Ja, har programmet använts felaktigt av pirater, vilket är varför Microsoft har successivt skärpa villkoren under de senaste åren. Antalet Windows produktnycklar du har sjunkit från 10 till 5 och nu 3, till exempel, och vissa produkter, såsom hem versioner av Windows, har tagits bort.

Men det är också av enormt värde till IT-proffs, som har i åratal varit Microsofts bästa vapen i näringslivet. Även om det finns alternativ till TechNet, de i allmänhet kommer med begränsningar eller kostar betydligt mer. Sätta dessa två fakta tillsammans och det är lätt att se varför stift från vad man TechNet Pro abonnent som kallas “företag fanboys” har varit så högljudd.

Thomas Lee, vars bio säger att han varit en MVP för 16 av de senaste 17 åren, är olycklig, för att uttrycka det milt

Med TechNet prenumeration, jag får ett prisvärt sätt att få icke-handikappad programvara och kunde installera det och använda den. Jag kunde testa saker och lära sig mer om produkterna och hur de samverkar. Jag vet hundratals andra värde denna förmåga, som Microsoft nu har beslutat att göra sig av med.

Juli 2013, Microsoft att stänga TechNet prenumerationstjänst, juli 2012, att bekämpa piratkopiering, Microsoft skärper MSDN och TechNet villkor igen, april 2012: Microsoft snedstreck produktnyckel ersättningar för TechNet prenumeranter, september 2010: Microsoft skär tyst antal produktnycklar tillgängliga för TechNet abonnenter

Lee påpekar korrekt, att med hjälp av tidsbegränsad programvara utvärdering inte en fungerande lösning för IT-proffs och utbildare. Människor som skapar oberoende dokumentation, inklusive bok författare och bloggare, är också i denna grupp. De kanske eller kanske inte har ägnat fysiska utrymmen med en skylt på dörren som identifierar det som ett labb. Men det är precis vad de reservdatorer och separata nätverk och virtuella maskiner är för.

Jag intervjuade flera av undertecknarna av Change.org framställningen via e-post. De flesta av dem är heltids IT-proffs som använder ett brett spektrum av server- och klientprogram. Ingen av dem kunde rimligen kan kallas hobby.

Framställningen organisatör, Cody Skidmore, till exempel, utvecklar mjukvara för ett stort försäkringsbolag

Jag använder TechNet för forskning och testning problem som kräver lång installation och testcykler. Till exempel arbetade jag nyligen på ett projekt som visar hur våra applikationer skulle samverka med Security Token Services (STS). Det gällde WCF-tjänster, WPF program, webbapplikationer och webbtjänster. Jag behövde SQL Server, Windows Server, en STS leverantör tillgängliga över Internet, och olika säkerhetscertifikat konfigureras. Ställa upp allt i ett labb lokalt med TechNet gjorde forskning möjligt utan långa fördröjningar som krävs för att konfigurera ut företagets nätverk och erhålla resurser.

Windows 10, Microsoft Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lanseringen, Windows 10, Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, Cloud, Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor

För att få samma kapacitet med en MSDN abonnemang som han får i dag med en TechNet prenumeration ($ 349 för det första året, $ 249 per år för förnyelse) skulle Skidmore behöva betala mer än $ 6000 för det första året och mer än $ 2500 per år för förlängningar. Det är en enorm ökning.

Dan Kregor, en annan signerat, är ett IT-proffs på dagen och kör Inside Podcast Network som ett sidoprojekt. Här är hans främsta orsaken till att underteckna petitionen

Jag får känslan att Microsoft kan ha räknat fel publiken som kommer att påverkas mest av detta beslut. Det är veteranen IT Pro, som är dedikerade till att inte bara utöka sin kunskap utan också missionera sin Microsoft-produkt av val (igen jag hänvisa dig till föregående länk). Dessa är IT-proffs som har dedikerade hem labs med flera nodskluster kör dussintals VM: s och de använder detta för att hjälpa samhället i genom att blogga, upptäcka, byggnad, testa etc. De är, antar jag, det närmaste Microsoft måste ett företag fanboy.

Stewart Simpson avfärdas Microsofts rekommendation av online Labs som ett bärkraftigt alternativ

Online labs inte möjligt för oss att helt simulera saker. Till exempel, de flesta av mina kunder använder VMWare. Jag också, som en Exchange admin, måste mocka med certifikat, domännamn, ansluta flera skogar, gränssnitt med Blackberry och bra enheter, och verkligen dyka ner i RSS och skorsten funktioner i nätverk. Jag behöver för att simulera kundens miljö så nära som möjligt och lösa riktigt komplicerad svåra problem. Jag kan inte göra det med vad Microsoft tillhandahåller i deras online labb.

Andra MVP (ett Microsoft-program som känner igen utomstående för deras bidrag till samhället) har uttalat sig liksom. Aidan Finn, en sex-time MVP som specialiserat sig på Hyper-V, kallar det en “dum drag”

Någonstans en böna räknare har tittat på den nedersta raden och glömt att hybrid moln fungerar bara om privata moln delen genomförs. Som exakt kommer att genomföra? En person som har sett 5 minuters video på Virtual Academy? Få ett grepp!

En annan MVP, Paul Cunningham, säger TechNet hjälpte honom med sin karriär: “Jag var en lång tid TechNet abonnent innan han blev en MVP och kredit mycket av min karriär till testning och utvärdering jag gjorde med programmet.”

Lees post ropar Microsoft för “cyniska sätt tillkännagivandet gjordes.” Jag måste hålla.

Förra året, när Microsoft gjort betydande ändringar i hur TechNet-prenumerationer arbetade, jag fick en heads-up och en lång genomgång av beslutsfattarna. De var mycket uppriktig om orsakerna till de förändringar-att skära ned på piratkopiering-och var klart medvetna om reaktionen förändringarna skulle orsaka i samhället.

I år var förändringarna mer radikala och historien berättades med liten eller ingen finess. Microsoft släppte nyheten i början av en semester vecka i en osignerad lapp på TechNet hemsida. Det åtföljdes av en FAQ som sade avstängningen var resultatet av ospecificerade förändringar i “IT-trender och affärsdynamik.” Inte ett ord om piratkopiering.

Det kan vara svårt för Microsoft att skilja allvarliga IT-proffs från amatörer och pirater, men det är inte fallet med de mest drabbade gruppen: registrerade medlemmar i Microsoft Certified Trainers program. Microsoft kallar denna grupp “de främsta tekniska och instruktions experter på Microsoft-teknik.” Den förmånspaket för en MCT omfattar för närvarande en icke-försäljning prenumeration på TechNet Pro. Dessa abonnemang löper ut den 31 mars 2014 och det finns ingen ersättare erbjuds.

Det finns alternativ som kan vara lämpliga för lärare, inklusive Action Pack abonnemang som erbjuds registrerade Microsoft-partner. Någon vars huvudsakliga verksamhet kan kategoriseras som “Training Services” är berättigad att bli en partner. Men Microsofts FAQ styr abonnenterna till de dyrare MSDN-abonnemang.

Microsoft går igenom en viktig och svår övergång just nu, med sin företagssidan håller ned fort som konsumenten verksamheten kollapsar. Det är svårt att tro att företaget verkligen vill sparka bort sina “företag fanboys” med en olägligt, tondöv drag så här. Och ändå är detta vad det ser ut, särskilt om du är en av de få startat.

Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering

Windows 10 tips: Skapa en perfekt bakgrund för skrivbordet eller låsskärmen

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Azure, Office 365: Microsofts två nya molnområden tackla uppgifter integritetsfrågor